Otthon / Friss hírek / Már Polt Péternek is gyanús lett a 38 millióért eladott 450 milliós villa ügye

Már Polt Péternek is gyanús lett a 38 millióért eladott 450 milliós villa ügye

Egy visszadátumozott végrehajtási irat hozott fordulatot abban a gyanús ingatlanügyben, amiben Schadl György felesége is érintett.

Fordulatként értékelik az érintettek, hogy Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként vett egy írásbeli választ igénylő kérdést, amiben Jámbor András, a Párbeszéd képviselője arról érdeklődött, zajlik-e nyomozás abban az ingatlanügyben, amiben Schadl György felesége irodáján keresztül adtak el 38 millió forintért egy később 450 millióért eladásra kínált péceli villát.

Az ügyről korábban a Blikk írt, ami szerint a Végrehajtói Kamara korrupció miatt letartóztatásban lévő elnökének felesége, Schadlné Baranyai Helga árverezte el az ingatlant, amelyben felerészben volt tulajdonos Vajda Beatrix, egy ingatlanos, aki maga építtette fel az 500 négyzetméteres házat.

A végrehajtás a nő volt férje tartozásai miatt indult, aki ugyancsak tulajdonos volt az ingatlanban. A nő panaszt nyújtott be a végrehajtás ellen, mivel tulajdonostársként azt jogtalannak tartotta, hiszen nem ő tartozott. Ennek a bíróság 2021-ben helyt is adott, de az árverést egy évvel visszadátumozták 2020 májusára, miközben a földhivatali bejegyzés 2021-es lett.

Ezzel kapcsolatban tett fel kérdéseket Poltnak Jámbor. A legfőbb ügyész válaszában közölte, hogy az ügyben tett korábbi feljelentéseket a rendőrség elutasította, de akkor még nem tudtak a visszadátumozott iratról, ezért az ügyet feljelentésként a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak továbbította.

A fejleményről Jámbor András számolt be Facebook-oldalán, a nő ügyvédje nem várt fordulatként értékelte Polt Péter válaszát. (via: 24.hu)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: