Otthon / Barcsi hírek / NARANCSOT OSZTOTT A JOBBIKOS KÉPVISELŐ A FIDESZ DÉL-SOMOGYI FŐVÁROSÁBAN

NARANCSOT OSZTOTT A JOBBIKOS KÉPVISELŐ A FIDESZ DÉL-SOMOGYI FŐVÁROSÁBAN

 Ander Balázs, a Barcson élő jobbikos honatya csütörtöki napját – a meghirdetett menetrend szerint – csurgói köztéri fogadóórával kezdte. Csurgó ugyan csak ötezres kisváros, de az ott élő kormánypárti képviselő, Szászfalvi László miatt, bizton tekinthető Fidesz-KDNP Dél-somogyi fellegvárának. Mint azt megtudtuk, nem csak egyszerű utcafórum volt a mai, hiszen a közelgő húsvétra való tekintettel, csokitojást és narancsot is kapott minden arrafelé járó. Bizonyára volt némi irónia is a narancsosztásban, de ez legfeljebb csak a legfanatikusabb kormánypárti híveket volt képes eltántorítani a finom, vitamindús gyümölcs elfogadásától.

 

A csurgói panaszórát (mivelhogy a polgárok nem sok jóról tudtak beszámolni) – egy rövid berzencei kitérő után – nagyatádi sajtótájékoztató és piaci standolás követte.

Az Ander által csak Somogy ékkövének nevezett Nagyatádon is nagy keletje volt a csokitojásnak, de nagyon sokan akartak néhány mondatot váltani a nemzeti néppárt politikusával is.

Nagyatád

A képviselő telefonos érdeklődésünkre elmondta,

 rengeteg ember biztosította támogatásáról a Jobbik néppártosodási folyamatát. Egyre több helybéli ébred rá arra, hogy a mostani hatalommal szemben csak a Jobbik biztosít valós alternatívát, nem pedig a kompromittálódott baloldal.

Ander a piaci fogadóóra után fővárosi fotóriportert kalauzolt a rendszerváltás során tönkretett nagyatádi laktanyához, majd az egykor híres konzervgyárhoz, s beszámolt azok kálváriájáról. Lábod és Görgeteg között, a Benetton-uradalom lassan országszerte híressé vált kapujánál pedig a térség legnagyobb uradalmának kialakulásáról tájékoztatta a sajtó munkatársát.

A Benetton-uradalom kapuját egyszerű halandó nem lépheti át
A nagyatádi konzervgyár valaha rengeteg helybélinek adott biztos megélhetést
Nagyatád valaha híres katonaváros volt – ez maradt a laktanyából

A nap Barcson ért véget, hiszen a Dráva fővárosa sem maradhatott utcafórum nélkül. Ki csokinyulat, ki pedig néhány perc politikát akart a képviselőtől, aki türelmesen állta a közügyek iránt érdeklődő helybéliek rohamát.

Barcsi standolás

 

 

 

 

 

P. R. – H. D.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: