Otthon / A nap étele / A nap étele: Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval
kép forrása:nosalty.hu

A nap étele: Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval

kép forrása:nosalty.hu

hozzávalók / 4 adag

A pác

A hús

A pesztó

A saláta

A burgonya

 

elkészítés

A pác

  1. Elkészítjük a páclét, összekeverjük a hozzávalókat, és beletesszük a húst úgy, hogy minden darabot egyformán érjen a páclé. Én egy speciális zacskóba szoktam tenni, amit légmentesen le lehet zárni, és nem csöpög.
  2. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

A hús

  1. A sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, jól letörölgetjük, amennyire szárazra csak lehet. Közvetlen a sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
  2. Két nagy serpenyőben olajat forrósítunk (ha ezt az adagot készítjük, és azt akarjuk, hogy minden kb egy időben készüljön el), ha már elég forró, beletesszük a húst, és nagy lángon mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.
  3. Kiszedjük, melegen tartjuk.

A pesztó

  1. A bazsalikomról és a mentáról leszedjük a leveleket, összevágjuk. Az összes hozzávalót robotgéppel összeaprítjuk, tálalásig félretesszük.

A saláta

  1. A paradicsomokat negyedeljük, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk, a mentát hozzákeverjük, olívaolajjal leöntjük.
  2. Csak tálalás előtt sózzuk.

A burgonya

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, amikor már majdnem kész, leszűrjük.
  2. Tepsibe tesszük, jól megkenegetjük az olajjal, hogy mindenhova kerüljön, forró sütőben sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. (Én 300 fokos sütőben sütöttem grill programon, 15 percig. Ha ilyen nincs, akkor a legmagasabb hőfokra tegyük a sütőnk. 🙂

 

 

forrás:nosalty.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: