hozzávalók / 4 adag
A hús
- 1000 g bárányborda (2 egész bárányborda felszeletelve kb. 12-14 db)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek napraforgó olaj
A pesztó
- 15 szál menta
- 1 csokor bazsalikom
- 1 marék dió (15 szem)
- 20 g parmezán sajt (2 ek reszelt)
- 1 citromból nyert citromlé (2 tk)
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1.2 teáskanál só
A saláta
- 30 dkg koktélparadicsom
- 1 kis db lila hagyma
- 1 ek menta (apróra vágva)
- só ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
A burgonya
- 400 g burgonya
- 2 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
elkészítés
A pác
- Elkészítjük a páclét, összekeverjük a hozzávalókat, és beletesszük a húst úgy, hogy minden darabot egyformán érjen a páclé. Én egy speciális zacskóba szoktam tenni, amit légmentesen le lehet zárni, és nem csöpög.
- 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
A hús
- A sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, jól letörölgetjük, amennyire szárazra csak lehet. Közvetlen a sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
- Két nagy serpenyőben olajat forrósítunk (ha ezt az adagot készítjük, és azt akarjuk, hogy minden kb egy időben készüljön el), ha már elég forró, beletesszük a húst, és nagy lángon mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.
- Kiszedjük, melegen tartjuk.
A pesztó
- A bazsalikomról és a mentáról leszedjük a leveleket, összevágjuk. Az összes hozzávalót robotgéppel összeaprítjuk, tálalásig félretesszük.
A saláta
- A paradicsomokat negyedeljük, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk, a mentát hozzákeverjük, olívaolajjal leöntjük.
- Csak tálalás előtt sózzuk.
A burgonya
- A burgonyát sós vízben megfőzzük, amikor már majdnem kész, leszűrjük.
- Tepsibe tesszük, jól megkenegetjük az olajjal, hogy mindenhova kerüljön, forró sütőben sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. (Én 300 fokos sütőben sütöttem grill programon, 15 percig. Ha ilyen nincs, akkor a legmagasabb hőfokra tegyük a sütőnk. 🙂
forrás:nosalty.hu