Otthon / Barcsi hírek / ÓRIÁSI A FELHÁBORODÁS A MUNKAVÁLLALÓK KÖRÉBEN!

ÓRIÁSI A FELHÁBORODÁS A MUNKAVÁLLALÓK KÖRÉBEN!

Nem csitulnak a kormány által keltett vihar hullámai. A Bánki Erik neve alatt beterjesztett javaslat brutálisan módosítaná a Munka Törvénykönyvét. Oldalunk felhívta a Jobbik vezérszónokaként a törvényjavaslat keddi vitájában felszólaló Ander Balázst, a nemzeti néppárt Barcson élő képviselőjét.
Ander Balázs

Ander elmondta, hogy hozzászólásában OECD adatokra alapozva kritizálta az előterjesztést. Ezek szerint egy átlagdolgozó éves munkaóráinak száma Hollandiában vagy Németországban1400 alatt van. Ezzel szemben Magyarországon 1900! Ugyan az egy munkaórára jutó GDP értéke Ausztriában 60 dollár, nálunk pedig csak 33, csakhogy a havi átlag nettó fizetés Ausztriában 2300 euro, hazánkban viszont csupán 600. Akkor, hogy is van ez? – tehetjük föl joggal a kérdést, amit Ander még azzal is megfejelt, hogy az egyre romló körülmények miatt a bejelentett munkahelyi balesetek száma 2012-től 2016-ig évi 17.000-ről 23.000-re nőtt Magyarországon. Még ennél is legyen rugalmasabb a hazai munkaerőpiac???

Oldalunk szerint persze van gazdasági előnye a munkáltatónak abban, hogy egy mondjuk 3 éves kiemelt volument biztosító megrendelését munkaidő keretes foglalkoztatással fedje le, így anélkül teljesítse, hogy a teljesítés során meglévő munkaerő állományát dolgoztassa intenzíven, és ne vegyen fel új munkavállalókat, de egy ilyen megoldás a munkavállalók közép távú teljes kihasználásával jár, ami a munkavállalók hosszú távú egészsége, normális családi élete fenntartása tekintetében már kockázatos.
Ajánljuk olvasóinknak, hogy nézzék meg Ander második negyedórás felszólalásának videóját is, vagy ha nincs annyi idejük, akkor a vágott verziót:

 És itt van a vágott verzió:

 H.D

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: