Otthon / Dél-somogyi hírek / MUNKÁT, KENYERET!

MUNKÁT, KENYERET!

A budapesti óriásmajális egyetlen politikai vitafórumát a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés közös sátrában tartották a Városligetben. A két nagy szakszervezeti konföderáció sok tízezer közszférában dolgozó munkavállaló érdekképviseletét látja el.
Tagszerveik az orvosegyetemektől kezdve, a pedagógusokon és közművelődési alkalmazottakon át, a szociális ágazatig bezárólag számos területen képviseltetik magukat. Földiák András, a SZEF és Kuti László, az ÉSZT elnöke, minden parlamenti mandátummal bíró párt számára elküldték a meghívót, de a kormánypártok részéről senki sem vette a fáradtságot, hogy jelenlétével megtisztelje a rendezvényt, pedig még az egyfős “képviselőcsoporttal” bíró Liberálisok is elküldték az egyik szakértőjüket. De ott volt a DK- vezér Gyurcsány, és a szocialista Molnár Gyula is.
A Jobbik a párt Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetőjét, Ander Balázst delegálta az eseményre.
A nemzeti néppárt Dél-somogyi képviselője nem csak a fórumon készült képeit osztotta meg portálunkkal, hanem ottani felszólalásának vezérgondolatát is.
A jobbikos honatya szerint, a kormány által képviselt paradigma alapjaiban hibás, hiszen a Fidesz azt vallja, hogy először meg kell gazdagodni, s csak utána lehet a társadalmi tőkébe invesztálni.

Az Ander által vallott jobbikos felfogás szerint viszont ezt a logikát meg kell fordítani, mert a humántőke képző alrendszerekbe való befektetés nélkül soha nem fog gyarapodásnak indulni az állam. Ezért is kellene megbecsülni a közszféra dolgozóit is, hiszen nélkülük ez nem fog menni, a polgárok nem fogják megkapni a gyors, hatékony, szakszerű állami szolgáltatásokat.


Ez láthatóan nem érdekli a kormányt – felelte telefonos megkeresésünkre Ander. A hatalmon lévők számára sajnos elfogadható opció, hogy az ország népe a multinacionális nagyvállalatok globális értékláncainak alján, összeszerelő üzemi bérrabszolgaként robotoljon. Ezért is utasítják el béruniós kezdeményezésüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


H. D.


A városligeti majálison a szélsőbal is képviseltette magát…

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: