Otthon / Friss hírek / Bekavart több iskolában is a töriérettségin használt atlasz

Bekavart több iskolában is a töriérettségin használt atlasz

Zavart okozott több iskola történelemérettségijén is a történelmi atlaszok körüli mizéria.

Volt olyan középiskola, ahol az érettségizők egy számukra teljesen ismeretlen atlaszt kaptak a vizsga előtt percekkel, a portál olvasói közül többen is panaszkodtak erről.

Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 2002-es rendelet szerint „a 2016/2017. tanév május–júniusi vizsgaidőszakában az érettségi vizsgán az állami tankönyvfejlesztésért és -kiadásért felelős szerv által kiadott, kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai történelmi atlasz és a 2015/2016. tanévben tankönyvjegyzékre került középiskolai történelematlaszok is használhatóak”.

Tehát bár idén még engedte a rendelet a magánkiadók atlaszait, de nem mindet, csak a 2015/16-os tankönyvjegyzékben szereplőket. Ez azonban sok helyen gondot okozhatott, ugyanis a diákok egy része régebbi kiadású atlaszt használt (volna), és sok iskola könyvtárában is csak ilyenek találhatók.

Az elterjedt atlaszok közül a Cartographia Tankönyvkiadó a CR-0008 és CR-0080 kódszámú atlaszának használatát nem engedte meg meg a rendelet, és ez – mint kiderült – okozott kínos meglepetést.

 

 

 

 

forrás:hvg.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

A határon túlra átjáró dolgozók helyzetéről és a turizmusról is tárgyalt Palkovics László az osztrák …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: