Otthon / Friss hírek / FIATAL MIGRÁNS SE JÖJJÖN!

FIATAL MIGRÁNS SE JÖJJÖN!

Aki kormányzati propagandát akar olvasni, látni, hallani, nem kell mást tennie, mint fellapozni az állami milliárdokkal kitömött Habony-média valamelyik bulvárlapját, bekapcsolnia valamelyik közszolgálatinak csúfolt adót, esetleg Vajna papa TV2-jét.

Aki viszont szeretné máshonnét is megközelíteni a közélet legfontosabb dolgait, jobban teszi, ha minket olvas. Csütörtök esti cikkünkben a Dél-somogyi jobbikos képviselővel, Ander Balázzsal folytatott beszélgetésünk alapján készült nagyinterjúnkat olvashatják.

HDS: – Dúl a vita. Most akkor be kell majd fogadni a 14-18 év közötti migránsokat, vagy sem?

 

 

 

 

 

Ander: – “Magyarország kész fogadni a 14-18 év közötti migránsokat” – ezt Rogán Antal jelentette be az Európai Néppárt ülése végén tartott sajtótájékoztatón, akit Orbán kiküldött maga helyett, mivel ő maga nem mert kiállni.

HDS: – A kormánypárt azzal védekezik, hogy gyerekekről van szó, és ők is nagyon kevesen vannak.

Ander: – Nyugaton jó néhány eset napvilágot látott már, hogy sokszor kik is ezek a „gyerekek”. Magukat 17 évesnek hazudó felnőtt, már fanatizált férfiak. Orbán Viktor arról beszélt a sikertelen népszavazás másnapján, hogy “3 millió 300 ezer ember akaratát képviseljük Brüsszelben. Felfogásom szerint egyetlen becsületes magyar választott képviselő sem hagyhatja, hogy ezt az akaratot bárki felülírja.” Most ezzel a lépésével 3,3 millió ember akaratát dobják a kukába. Elárulják ezeket az embereket. Ráadásul ha ez bekövetkezik, akkor egyértelművé válik, hogy az elmúlt két év, konzultációk, plakátkampányok és a világ legdrágább népszavazási kampánya mind-mind hazugság volt.

HDS: – Némileg érthető a felháborodottságuk. A jogi határzárat önök is támogatták.

Ander: – Még szép! A most márciusban az általunk is támogatott és megszavazott szigorítás, az ún. jogi határzár egy igazi fideszes kamu volt, mindenkit átvertek, mert ezek szerint a jogi határzár a 14-18 évesekre nem fog vonatkozni!

HDS: – A fideszesek azt mondják nincsen itt semmi látnivaló, hecckampány zajlik, mert eddig is jöhettek a 14-18 év közöttiek.

Ander: – Ez természetesen nem igaz, hiszen akkor már tízezrével lennének az országban fiatal közel-keleti, dél ázsiai és afrikai bevándorlók. Mivel – a Jobbik által is támogatott és szorgalmazott – tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet áll fenn jelenleg, ezért a hatályos szabályozás szerint a 14-18 év közötti migránsok szintén menekültügyi őrizetbe kerülnek, és a menekültügyi eljárás lezárultáig nem léphetnek hazánk területére. A Fidesz ezt akarja visszavonni. Hazugság tehát az, hogy 14-18 év közöttiek eddig is jöhettek.

HDS: – Önök mindezt szóvá is tették a parlamentben.

Ander: – Igen. Se szegény, se gazdag, se idős, se fiatal migráns ne jöjjön. A Jobbik újra beterjeszti az alaptörvény módosítását, amely se szegény migránsnak, se gazdag migránsnak nem ad lehetőséget a betelepítésére. Eljött az igazság pillanata, ahol mindenkinek színt kell végre vallania. A Jobbik megvédi Magyarországot, a történelmileg kialakult kulturális berendezkedésünket. A Jobbik a nép pártján van, Magyarország a magyaroké!

HDS: – Ez szinte már a néppártosodás előtti hangvétel… Mondjuk, óriásplakátjaikon sem finomkodnak. „Ők lopnak, mi visszavesszük!” Megalapozott ígéret?

Ander: – Románia példája: bírósági úton 133 milliárd forintnyi pénzt vettek vissza korrupt politikusoktól. A Jobbik 2018-as kormányra kerülése után a törvénytelenül szerzett pénzeket vagyonelkobzással fogja visszaszerezni.

HDS: – Ahhoz előtte bizonyítani is kellene a disznóságot…

Ander: – Ha ez az út nem járható, akkor a legalizált korrupcióval szerzett pénzeket pedig különadóval fogjuk visszavenni.

HDS: – Azt lehet tudni, hogy önök miből kampányolnak, honnét van pénz ezekre a plakátra?

Ander: – Az óriásplakátokat részben megtakarításból, részben folyószámlahitelből finanszírozzuk. Az Állami Számvevőszék minden szükséges adatot meg fog kapni a költségekről, a szerződő cégek kérésére a darabár azonban üzleti titok.

HDS: – Az átláthatóság más téren is fontos lenne. Követ készülnek dobni az állóvízbe azzal, hogy a Jobbik vizsgálná a politikusok külföldi támogatását?

Ander:  – Korábban írásbeli kérdéssel fordultunk a kormányhoz, hogy megtudjuk, kik kaptak Soros Györgytől vagy hozzá köthető szervezettől támogatást, a válasz szerint azonban kérése nem volt törvényes… Most viszont ötpárti egyeztetést kezdeményeztünk a politikusok külföldi támogatását vizsgálhatóvá tevő törvényjavaslatról. Kíváncsiak vagyunk, ki milyen külföldi érdekcsoport támogatásával, esetleg megbízásából végzi a tevékenységét.

HDS: – A kormány is valami hasonlót tervez a civil szféra kapcsán, nem?

Ander: – Valóban. Ez a gyanú számtalanszor felmerül civil szervezetekkel vagy társadalmi csoportokkal kapcsolatban. A Jobbik támogatja a kormány szándékát, hogy a civil szférában megfelelő átláthatóságot teremtsen, ha azonban a kormány célja az, hogy a civil szférával és szervezetekkel szemben boszorkányüldözésbe kezdjen, és elnémítson mindenféle kormánykritikus hangot, azt nem támogatjuk. Ha a politika elvárja a civil szférától, hogy legyen átlátható, az emberek is joggal várják el, hogy a politikusok is adjanak számot arról, hogy milyen külföldi támogatásokat kaptak és adott esetben szolgálnak-e valamilyen külföldi érdeket.

HDS: – Mire számítanak?

Ander: – Ha nem támogatja a kormány ezt a felvetést, akkor egyértelművé válik, hogy a civil szervezetek ellen folyó sorosozás egy belpolitikai médiablöff, aminek a célkeresztjében a valódi problémák tengernyi sorának a szőnyeg alá söprése áll.

HDS: – Nem csak külföldi szervezetek pénzelhetnek egyes politikusokat. A közpénzek is utat találhatnak olykor-olykor a befolyásos zsebek felé.

Ander: – Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere tavaly 100 milliárd forintot keresett. Felháborítónak tartjuk ezt, mert szerintünk a szóban forgó összeg közpénz. Mészáros Lőrincnek nem piaci szereplőként nő a vagyona, hanem trükkök százait alkalmazva, közbeszerzési eljárásokon, állami pénzeken és Orbán Viktor hathatós közreműködésén keresztül.

HDS: – Miként lépnének föl a korrupció ellen?

Ander: – Ki kell vizsgálni a túlárazásokat! Az nem állapot, hogy minden nálunk épül a legdrágábban. Maga Lázár János vádolt szinte lopással egy másik kormánytagot, amikor a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer ellehetetlenüléséről beszélt. A tárcavezető nyilatkozata arra utalhat, hogy üzleti érdekeket figyelembe véve egy pályázatnál engedik, hogy túlárazzák a projektet. Vizsgálni kell, kik, kinek az érdekében, milyen célból tehetik ezt és kinek a zsebébe vándorolnak a közpénzek. Soroljam a botrányszagú eseteket.

 

 

 

P.R

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

A határon túlra átjáró dolgozók helyzetéről és a turizmusról is tárgyalt Palkovics László az osztrák …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: