Otthon / Friss hírek / Lázár elsütötte a tökéletes kampányágyút
A kép forrása: internet

Lázár elsütötte a tökéletes kampányágyút

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a Csongrád megyei Kiszomboron tartott lakossági fórumon sorosozott, brüsszelezett, migránsozott és azt is megmagyarázta, miért járnak ki Magyarországnak az uniós pénzek.

Szaporodik azoknak az események száma, amelyek miatt egyre inkább szükség van az összefogásra, ezért fontos, hogy már 1,5 millió állampolgár válaszolt a nemzeti konzultáció kérdéseire – mondta Lázár János a fórumon.

Azt mondta, a kormány egyedül nem tud győzni a brüsszeli centralizációs törekvésekkel szemben, ezért fontos a választópolgárok támogatása.

A 2004-es uniós csatlakozáskor Magyarország sok döntési jogáról, így például a piacvédelmi eszközökről lemondott. Lázár szerint nem lehet vámokkal védeni a hazai piacot, ezért öntötték el a boltokat a külföldi termékek, ezért szorul az ország importra. “Részben ezek kompenzálására kapjuk az uniós forrásokat” – mondta.

Lázár szerint bár fenyegetik az országot az uniós források elvonásával, Magyarország 3500 milliárd forintot fizet be a következő években a közös kasszába. “Nem kapjuk, hanem visszakapjuk a forrásokat” – tette hozzá.

A miniszter is sorozott egyet az Európai Parlament szerdai döntésével kapcsolatban. Azt mondta, a testület “Soros György szája ízének megfelelő módon” elítélte az országot azért, mert meg akarta vonni a Soros-egyetem privilégiumait.

Arról is beszélt, hogy a gyermekvállalás ösztönzése, a falvak népességfogyásának a megállítása a legfontosabb feladat. Választókörzete 19 településéből szerinte van olyan, amelyet a kihalás fenyeget, “erre nem az a megoldás, hogy idehozunk valakit Afrikából”.

Lázár János szerint 2010 óta csökkent a bűncselekmények száma, ötezer rendőrt és hétezer határőrt vettek fel, a szabálysértési törvényt szigorították, “több bűnelkövetőt vontak ki a forgalomból”. Ezt pedig nem akarják azzal veszélyeztetni, hogy beengedik ide a migránsokat.

 

 

 

forrás:hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: