Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi színes, bohókás, nyári süti, aminek a hőség sem állhat az útjában.
Vendégségben pedig biztos siker, garantáltan el fog tűnni.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 4 jó púpos bögre (50 dkg) darált keksz
– 25 dkg puha, enyhén olvadt margarin vagy vaj
– háromnegyed bögre (15 dkg) porcukor
– 2 evőkanál rumaroma (vagy rum)
– 3-4 evőkanál baracklekvár
+ zöld és piros ételszínezék, lehetőleg folyékony
– 2-3 evőkanál ét tortadara
Elkészítése:
1. A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk, majd a tésztát kétfelé vesszük.
2. A tészta egyik felébe piros, a másikba zöld ételszínezéket keverünk, annyit, amennyitől kellemesen zöld és piros színe lesz, kinek mennyire élénken tetszik. A piros ételszínezékes tésztába a tortadarát is belegyúrjuk!
3. A tésztákat öt-öt (összesen tíz golyóvá!) formázzuk.
4. A zöld golyókat kinyújtjuk, majd beburkoljuk velük a piros gömböceinket. Ha kiszakad, sebaj, foltozzuk, majd gömbölygessük, nagy baj nem lehet. Ha nehezebb nyújtani, akkor érdemes alá alufóliát tenni, és azzal megemelni a tésztát!
5. Néhány órát, vagy legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd felvágjuk nyolc-nyolc cikkre őket! Először felezzétek a gömböket, és utána vágjátok négybe őket. Tálalás előtt szeleteljétek csak, addig tartsátok hűtőben, hogy ne száradjanak ki a cikkek!
Jó dinnyézgetést!
forrás. Rupáner konyha