Otthon / Ország-Világ / Gyorsan lezavarták a hatalomátvételt a Hír TV-ben

Gyorsan lezavarták a hatalomátvételt a Hír TV-ben

 • Ellenzékiből ismét fideszes csatorna lehet a Hír TV, amelyet Simicska Lajos pár hete eladott Nyerges Zsoltnak. 
 • A csatorna székházában pár perces állománygyűlést tartott Nyerges Zsolt, aki bejelentette az új vezetést.
 • A Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor is jelen volt, aki tanácsadóként segíti majd az átállást.
 • Nyerges nem beszélt elbocsátásokról. Jelezte, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, és ő továbbra sem akar belefolyni médiaügyekbe.
 • Kinevezték vezérigazgató-helyettesnek a tévénél a G-nap előtt is vezetőként dolgozó Szikszai Pétert.

Szivárognak hírek egy szimbolikus elbocsátásról: Kálmán Olgának már felmondtak. Csintalan Sándor már most jelezte távozását.

Miután Simicska Lajos eladta, átadta a Hír TV-t Nyerges Zsoltnak, számítani lehetett arra, hogy a vezérigazgató által szerda délelőttre összehívott állománygyűlésen fontos bejelentések hangzanak el a televízió jövőjével kapcsolatban. Múlt héten távozott a csatornától Fonyó Károly addigi elnök és Faragó Csaba addigi vezérigazgató, a Hír TV Zrt. vezérigazgatói posztjára Pauwlik László tért vissza.

A héten a 444.hu és a Hvg.hu is arról írt, hogy a Hír TV „újra fideszes lesz”. Vagyis a jelenlegi ellenzéki hangvétel eltűnik, és ismét kormányközeli lesz a csatorna. A 444 azt írta: „A legnagyobb fideszes médiakonglomerátumot, a Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor és stábja nemsokára visszaveszi a vezetést a televízió felett, és várhatóan visszanavigálja azt a kormány oldalára”.

Nyerges és Liszkay is elment állománygyűlésre, pár percig tartott

Az állománygyűlést szerdán fél tizenegyre hívták össze – a Figyelő közölte is a körlevelet –, és azon Liszkay Gábor és Nyerges Zsolt is részt vett.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gyorsan lezavarták a hatalomátvételt a Hír TV-benEllenzékiből ismét fideszes csatorna lehet. A pár perces állománygyűlésen bejelentették az új vezetést. Kálmán Olgának felmondtak, Csintalan Sándor már jelezte távozását.

Helyszíni tudósítónk, Dezső András jelentése szerint Liszkay tíz óra előtt megérkezett a székházhoz, és azt mondta, hogy „tanácsot adni” jött. Nem árulta el, hogy milyen tanácsokat, és hogy  teljesen kormánybarát lesz-e a Hír TV. Utána megérkezett Nyerges Zsolt is, aki azt ígérte, hogy az állománygyűlés után nyilatkozik a sajtónak.

Az Index információja szerint Nyerges Zsolt az állománygyűlésen a következő személyi változásokat jelentette be:

 • a vezérigazgató Répásy Bálint lesz, ő a most bezárt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. üzletfejlesztési igazgatója volt; és
 • Liszkay Gábor úgynevezett médiatanácsadóként dolgozik majd a csatornánál.

Később pedig kiderült:

 • Szikszai Péter a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes lesz (ő már volt vezérigazgató-helyettes a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél és az Echo TV-nél dolgozott);
 • Mentes Katalin, az Echo TV volt hírigazgatója lesz a hírigazgató.

Nyerges arról beszélt, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, elbocsátásokról, úgy tudjuk, nem ejtett szót, és a pár perces állománygyűlésen kérdezni sem lehetett.

Nyerges nem akar belefolyni, ez Liszkay dolga lesz

Nyerges Zsolt 11 óra körül távozott a székházból, az újságíróknak annyit mondott, hogy ő marad a tévé tulajdonosa. A kérdésre, hogy fideszes lesz-e a tévé, annyit mondott, hogy ő „nem szól bele médiaügyekbe”.

Nyerges Zsolt nyilatkozik a sajtónak

A távozása után a sajtónak kiküldték Nyerges Zsolt állománygyűlésen elhangzott beszédét, amelyben a következők szerepelnek:

 • „A Hír TV a médiapiaci változások közepette is sikeresen őrizte meg pozícióját, és ez minden dolgozójának az érdeme.
 • „Bár sok találgatás megjelent a csatorna sorsával kapcsolatban, tulajdonosként örömmel mondhatom és erősíthetem meg, hogy a Hír TV helyzete stabil, a csatorna tovább működik, a jövője biztosított.”
 • „Én magam sosem foglalkoztam a médiával, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Vagyis a tulajdonosi szerepvállalásnál nem fogok jobban belefolyni a Hír TV életébe.”
 • „Liszkay Gábort kértem meg, hogy legyen a médiatanácsadóm, és szakmai szempontból irányítsa a csatorna működését, Gábor pedig elfogadta a felkérést.”

Az Azonnali kedd este arról írt, hogy a portaszolgálatot már lecserélték. Most reggel pedig biztonsági őrök jelentek meg a tévé óbudai székházánál. Információnk szerint a hírigazgató már jelezte a kollégáinak, hogy pakolják össze a személyes tárgyaikat.

fotó: Kaszás Tamás index, forrás: Index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Már több mint 150 halottja van a nyugat-európai ítéletidőnek

Tovább emelkedett a Németországot, Belgiumot és Hollandiát sújtó áradások halálos áldozatainak száma. Sajtóbeszámolók szerint Németországban már …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: