Otthon / Nagyatádi hírek / 32 év után ismét szlalom bajnokság Nagyatádon!

32 év után ismét szlalom bajnokság Nagyatádon!

Hosszas tervezgetés után végre Nagyatád is helyszínéül szolgál az Országos Szlalom Bajnokságnak! Az első Nagyatádi Szlalom Kupára már közel 90-en neveztek!

Már több alkalommal égtek a gumik a szlalom- és rallyekocsik kerekein a nagyatádi aszfalton. Most azonban egészen különleges eseményre készülhetnek az autóssport szerelmesei: az idei Országos Szlalom Bajnokság egyik futamát Nagyatádon fogják megrendezni!

Merencsics Árpád, a májusi szlalomverseny szervezője és a sportág lelkes híve és űzője, már egy ideje jó kapcsolatot ápol Hegedűs Csabával, az országos szlalom bajnokság promóterével, aki közvetlen kapcsolatban van a Magyar Autós Sportszövetséggel. Sokáig rágták a fülét Csabának, hogy a már megszokott helyszínek mellett, mint Kecskemét és Kakucs, esetleg ki lehetne próbálni néhány új pályát is. Hajlottak az ötletre, és végül Ágó Bélával, a szlalom versenyek szakági vezetőjével együtt ellátogattak városunkba. Béla már májusban a szlalomversenyen is Nagyatádon tartózkodott, és megbizonyosodhatott a szervezői gárda rátermettségéről. Merencsics Árpiékkal több helyszínt áttanulmányoztak, és végül is a piactér és a Szent István park helyszíne mellett döntöttek.

A verseny pályarajza
A verseny pályarajza – A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Azért ezt a helyet választottuk, mert itt a legjobb a vonalvezetés, olyan a pálya, hogy egyszerre akár két autó is rajta lehet, és nem lesz lekörözés. Sokkal rugalmasabban kezelhető az autók időbeli távolsága – mesélte nekünk Merencsics Árpád, aki a verseny egyik szakmai vezetője lesz.

Idén egyébként nemcsak Nagyatád került be a szlalom bajnokság futamainak versenynaptárába. Kiskunlacháza is új helyszínként mutatkozik be. Már 87-en neveztek be a kupára, és feltehetően még lesznek jelentkezők. A vasárnapi verseny azért is különleges, mert valójában nem ez lesz az első bajnoksági futam Nagyatádon. Sokan nem is emlékezhetnek, de több, mint 30 éve már rendeztek versenyeket városunkban. Akkor a Baross Gábor utca és a Korányi utca volt erre a célra kijelölve. A szervezők között szerepelt az idősebb Merencsics Árpád, aki annak idején maga is volánhoz ült és győzött is, mint azt a lenti újságcikk is mutatja.

Utoljára 32 éve volt nagyatádon Szlalom Kupa
Utoljára 32 éve volt nagyatádon Szlalom Kupa – A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagyon örülünk, hogy Nagyatádra most már nem csak mint az országos triatlon bajnokság helyszíneként gondolnak, de az országos szlalombajnokság futamaként is – mondja a fiatalabbik Árpád.

Vasárnap 8:35-kor kezdődik a bajnokság a megnyitó ceremóniával és a versenyzői eligazítással. Az első futamokra 11 órától kerül sor.

További információk ért látogassanak el a verseny facebook oldalára vagy olvassák el a versenykiírást!

forrás: atadhir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Betett a meggynek a jégeső Somogyban, oda a termés

Nagy károkat szenvedett a cseresznye, a napraforgó és a kukorica is. Súlyos károkat okozott a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: