Otthon / Ország-Világ / Az otthonápolók nem számíthatnak sok jóra a parlamenttől, ha hiányzik a másik fél tisztelete

Az otthonápolók nem számíthatnak sok jóra a parlamenttől, ha hiányzik a másik fél tisztelete

Azt otthonápolók érdekeit védő szervezetek közleményben fordultak a parlamenti pártok képviselőihez, hogy a holnapi rendkívüli parlamenti ülésen „a Magyarország szégyenfoltjának számító, megalázóan alacsony ápolási díjon” emeljenek, és munkaként ismerjék a családtagjaik otthoni ápolását. Természetesen erre nem kerül sor, mert a kormánypártok politikusai bojkottálni fogják a magyar törvényhozás munkáját.

Az otthonápolók köszönettel és tisztelettel tartoznak mindazon pártoknak, akik jogosnak tartva kéréseinket az ápolási díj minimálbérre emelése és munkaviszonnyá alakítása mellé álltak – írták közösen jegyzett közleményükben a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély-CSEVE csoport, valamint az aHang platform.

Majd leszögezték,

a jelen politikai helyzetben egyedül a kormánypártok döntésén múlik, ez megvalósulhat-e.

Azzal magyarázzák megállapításukat, és ebben végül is igazuk, hogy az ellenzék minden jó szándéka és demokratikus törekvése kevés, ha a másik oldal nem hajlandó érdemi párbeszédre és cselekvésre.

„Nem számíthatunk sok jóra, ha hiányzik a másik fél tisztelete, hiányzik a választók felé érzett felelősség”

– tették hozzá az otthonápolók képviselői.

Ugyanakkor azt remélik, hogy az otthonápolók ügye lesz az, amely mentén a különböző pártok képviselői félreteszik vélt vagy valós sérelmeiket, és a közös megoldásra törekednek. Szerintük ugyanis mindenki azt várja el tőlük, hogy egy élhetőbb országot teremtsenek.

„Ha ez mégsem így lenne, minden választópolgár levonhatja belőle a tanulságot: hiába pénz, hatalom és tehetség – szív nélkül mit sem ér!”

– fogalmaztak.

Már nem hisznek a puszta ígéreteknek, és érdekképviseleti szervezetként – a társadalom 90 százalékának támogatását maguk mögött tudva – addig folytatják a harcot

„a Magyarország szégyenfoltjának számító, megalázóan alacsony ápolási díjak legalább minimálbérre emeléséért és munkaviszonnyá alakításáért”,

amíg el nem érik a sikert.

A parlament a Jobbik és az LMP kezdeményezésére pénteken 10-től tart rendkívüli ülést, az otthonápolók helyzetének megoldása, valamint a hitelkárosultak kilakoltatásának felfüggesztése érdekében. Az már viszont biztos, hogy nem lesz a határozatképes a T. Ház, mert a kormánypártiak nem tesznek meg annyit sem egyik csoport érdekében sem, hogy legalább beüljenek a munkahelyükre.

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Magától gyógyult ki a HIV-fertőzésből egy argentin nő

Magától gyógyult ki a HIV-fertőzésből egy argentin nő, ő a második feljegyzett ilyen eset a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: