Otthon / Ország-Világ / Megvertek egy szír melegjogi aktivistát a Szigeten, mert cigánynak hitték

Megvertek egy szír melegjogi aktivistát a Szigeten, mert cigánynak hitték

A történetet a kanadai nagykövet, Isabelle Poupart osztotta meg a Twitteren #NotMySziget (Nem az én Szigetem) hashtaggel. Azt írja, sokkolva tapasztalta, hogy a fesztiválon múlt pénteken egy fehér fiatal férfiakból álló csoport megverte a Vancouverben élő, de damaszkuszi születésű írót és melegjogi aktivitástát, Danny Ramadant, aki a könyvéről tartott előadást a Szigeten, mert azt gondolták róla, hogy cigány.

2018-ban. Európában. Ez elfogadhatatlan. Harcoljunk együtt a rasszizmus és az előítéletek ellen.

A Sziget – ahogy korábban is – rasszizmusellenes kampányt is futtatott, idén szívekkel és szivárványokkal dísztett plakátokkal hirdették, hogy fogadjuk el egymást.

Az esetről megkérdeztük a Szigetet is, akik azt írták:

A Szigeten pont az a jó, hogy nem hullik termékeny talajra egy ilyen szélsőséges vélemény, mindemellett mélységesen elítéljük, ha ilyen eset megtörténik. Azt azonban hisszük, hogy egy esetből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teljes Szigettel kapcsolatban, s bár ez a Szigeten történt, nem a Sziget szellemiségét tükrözi, hanem éppen ellentétes azzal.

forrás:24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Már több mint 150 halottja van a nyugat-európai ítéletidőnek

Tovább emelkedett a Németországot, Belgiumot és Hollandiát sújtó áradások halálos áldozatainak száma. Sajtóbeszámolók szerint Németországban már …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: