Otthon / Ország-Világ / VONA SZERINT IGENIS KELL A GENDERRŐL BESZÉLNI

VONA SZERINT IGENIS KELL A GENDERRŐL BESZÉLNI

Miközben a kormány a gender szak ellen lép fel és a társadalomnak még mindig fogalma sincs, hogy ez a fogalom nem a férfiak nővé és a nők férfivá válását takarja, Vona Gábor a 21VloG-ban nyíltan nyúl a témához.

Vona már a Jobbik elnökeként is azt vallotta, hogy a női és férfi szerepek változása a 21. században egy valós problémát teremtett, amire megoldást kell találnia a társadalomnak, az új életformát ugyanis nem lehet beletuszkolni a régi keretek közé.

A vlogger tavaly ősszel megrendezett Nőügyek konferencián is kifejtett véleményében elmondta, hogy a kelet-európai társadalmak sokszor olyan modelleket próbálnak átmenekíteni, amik a 21. században már nem működőképesek.

„A klasszikus szerepek is ezek közé tartoznak, az idő eljárt felettük és a mi feladatunk rálelni a jelenlegi szerepekre.”

Ehhez muszáj vitába szállni és konszenzust keresni. A társadalmi szerep ugyanis mindig kulturális alkotás, ma pedig a nők és férfiak is küzdenek azzal, hogy hol a helyük a társadalomban. Nem csak a nők szerepére nincsen válasz, ez „egy kétismeretlenes egyenlet”.

Most is erre próbál rámutatni. Míg a nők oldalát ebben a kérdésben sokan képviselik, addig a férfiak elzárkóznak a vitától, mert ha valaki beleáll, akkor „vagy fasisztázzák vagy buzizzák”, de miután neki mindebből már kijutott, nem tart a kritikáktól.

De mit lehet tenni, mikor “egyik oldalon elszabadult feministák, a másik oldalon meg ókonzervatív struccok vannak”?

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Már több mint 150 halottja van a nyugat-európai ítéletidőnek

Tovább emelkedett a Németországot, Belgiumot és Hollandiát sújtó áradások halálos áldozatainak száma. Sajtóbeszámolók szerint Németországban már …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: