Otthon / Friss hírek / Megérkezett Afrikába Zoltán, a gemenci fekete gólya

Megérkezett Afrikába Zoltán, a gemenci fekete gólya

Az egyetlen jeladós magyar fekete gólya szeptember elején vágott neki a nagy útnak.
Zoltán, a gemenci fekete gólya 2018-ban harmadszor indult el afrikai telelőhelyére úgy, hogy vonulását GPS-jeladóval követhetjük napról napra – számolt be honlapján a Gemenc Zrt.

Augusztusban már több kirándulást tett Dunaszekcső, Apatin és Palics környékére, de végül mindig visszatért a gemenci ártérre.

A JELADÓ FELSZERELÉSE ZOLTÁNRA 2016. JÚNIUS 23-ÁN – FOTÓ: GEMENCZRT.HU

Szeptember első napjaiban is a kopácsi réten vadászgatott, szeptember 4-én hazatért, hogy másnap a Cserta–Duna partjáról elrugaszkodva megkezdje a nagy utazást.

Szeptember 6-án a román Rast közelében a Duna-parton éjszakázott. A következő 2 napon átrepült Bulgária felett. Szeptember 9-én a görög–török határon, Didimoticho település környékén, a Marica folyó árterében éjszakázott, és szeptember 26-ig ott tartózkodott. Az első 5 napon 900 km-t tett meg.

ZOLTÁN ÚTJA –  FORRÁS: GEMENCZRT.HU

Szeptember 26-án szánta rá magát Európa elhagyására, Gallipoli és Sarköy között szárnyalt át Afrikába. Ezen a napon 165 km-t repült.

Várunk vissza tavasszal, Zoltán!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sürgősséggel szavaztatják meg az Országgyűléssel a rendkívüli jogrend meghosszabbítását

Az Országgyűlés kormánypárti többsége megszavazta, hogy sürgősségi eljárással tárgyalja a plenáris ülés azt a törvénymódosítást, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: