Otthon / Friss hírek / Fegyveres merényletekre készültek a szélsőjobboldaliak, akiket letartóztattak Németországban

Fegyveres merényletekre készültek a szélsőjobboldaliak, akiket letartóztattak Németországban

Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek Németországban hat feltételezett szélsőjobboldali terroristát.

Az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi ügyészség közölte: több mint száz rendőr, köztük egy terrorelhárító egység bevetésével fogták el a hat gyanúsítottat Szászországban és Bajorországban.

A 20 és 30 év közötti férfiak a közlemény szerint a szászországi Chemnitzben és térségében működő huligán, skinhead és neonáci körökhöz tartoznak, és idén szeptember 11-én megalakították Forradalom Chemnitz (Revolution Chemnitz) elnevezésű szélsőjobboldali terrorista szervezetüket, amelynek célja a demokratikus jogállam felszámolása.

Azt tervezték, hogy céljuk elérése érdekében támadásokat és fegyveres merényleteket hajtanak végre „külföldiek és politikailag másként gondolkodók” ellen. A csoport egy további tagját már szeptemberben őrizetbe vették különösen súlyos garázdaság miatt.
A csoport öt tagja szeptember 14-én más elkövetőkkel együtt különböző eszközökkel külföldiekre támadt Chemnitzben. Az akció a felkészülést szolgálta egy október 3-ra – a német nemzeti ünnepre – tervezett műveletre.

Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra megkéseltek egy 35 éves német állampolgárt, a bűncselekménnyel külföldieket gyanúsítanak. Az eset demonstrációk sorozatához vezetett.

Frauke Köhler, a szövetségi legfelső ügyészség szóvivője at mondta: a feltételezett terrorista csoport ügye nincs közvetlen összefüggésben az augusztusi késeléssel. Elmondta, hogy a gyanúsítottak a szászországi szélsőjobboldali körök vezető alakjai közé tartoznak. A hatóságok megfigyelték kommunikációjukat, amelynek alapján külföldiek mellett újságírók, politikusok és magas beosztású állami és önkormányzati tisztségviselők ellen is terveztek támadásokat, és megpróbáltak lőfegyvereket szerezni.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter szerint a gyanúsítottak elfogása a jobboldali radikálisok és szélsőjobboldaliakkal szemben alkalmazott zéró tolerancia megnyilvánulása. (MTI)

forrás: 444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: