Otthon / Friss hírek / Nem nyithatott számlát az OTP-nél a Jobbikból kivált Mi Hazánk

Nem nyithatott számlát az OTP-nél a Jobbikból kivált Mi Hazánk

Népszava rákérdezett Gáspár Bencénél, az OTP kommunikációs vezetőjénél az ügyre, aki azt mondta, hogy a banktitokra való tekintettel nem adhatnak semmilyen információt.

A bankszámlanyitást a bank akkor szokta visszautasítani, ha az ügyfél a jogszabályok, illetve a bank által előírt adatokat nem hajlandó közölni, vagy ha pénzmosással gyanúsítható, továbbá ha vélelmezhető, hogy a számlát terrorcselekmények finanszírozásához venné igénybe. A Népszava szerint viszont elképzelhető, hogy a bank azért utasította vissza a Toroczkai László vezette párt bankszámlanyitását, mert Toroczkai korábban bejelentette, hogy feljelentést tesz bennfentes kereskedelem bűncselekménye miatt az OTP ellen is.

A dologról Novák Előd, az újdonsült párt alelnöke azt írta, hogy “a Csányi Sándor vezette OTP a Mi Hazánk által  benyújtott és aláírt bankszámlanyitási szerződését egy felső utasításra hivatkozva letiltotta”.  A posztból az is kiderült, hogy a mozgalom több másik kereskedelmi banknál is próbálkozott, végül a kormányhoz igen közelálló TakarékBanknál sikerült szerződést kötniük.

forrás: HVG

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: