Otthon / Friss hírek / Roma uzsorásokat akart kifosztani és meggyilkolni két idősödő neonáci

Roma uzsorásokat akart kifosztani és meggyilkolni két idősödő neonáci

Tizenhárom és fél, valamint hét és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a két férfit, akik a vád szerint 2015-ben hatástalanított fegyvereket alakítottak át élessé, hogy tehetős roma embereket öljenek meg. Három évvel ezelőtt a belügy azt állította, a vádlottak Orbán Viktor ellen készültek merényletre, de ezt végül nem tudták bizonyítani. Az elsőrendű vádlott az egész ügyet koncepciós pernek tartja, társa viszont beismerő vallomást tett. Az ítélet nem jogerős.

Többévnyi pereskedés után hétfőn ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa:

TIZENHÁROM ÉS FÉL ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉST KAPOTT AZ ELŐZETESBŐL VEZETŐSZÁRON ÉRKEZŐ ELSŐRENDŰ VÁDLOTT, HÉT ÉS FÉL ÉV FEGYHÁZAT KAPOTT A SZABADLÁBON, DE BOKÁJÁN NYOMKÖVETŐVEL ÉRKEZŐ MÁSODRENDŰ VÁDLOTT.

Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében, emberölés előkészületeinek bűntettében, közokirat-hamisítás és egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntettében bűnösek.

A vád szerint a két hatvanas éveiben járó, ősz hajú, szélsőjobboldali nézeteket valló vádlott 2015-ben éles lőszert és hatástalanított lőfegyvereket vásárolt. Ezeket aztán éles fegyverekké alakították át azért, hogy

TEHETŐS ROMÁKAT GYILKOLJANAK MEG A PÉNZÜKÉRT.

Mindehhez aprólékos tervet készítettek.

Kamu amerikai igazolvány, kamu FB-profil, valódi fegyverek

Az elsőrendű vádlott vett egy telefont, amit csak párszor használt. Erről próbálta hívni a kinézett, tehetős roma áldozatokat, akiknek az elérhetőségét cigány érdekvédelmi képviselőktől szerezte meg, miközben amerikai küldöttnek adta ki magát. Egy A4-es papírra kinyomtatott „igazolványt” mutatott fel, amire marsallemblémát és pecsétet rakott, mintha azt – a vádiratban foglaltak szerint – az Amerikai Szövetségi Bíróság állította volna ki, de rajta a pecsét a New York-i Fellebbviteli Bíróságé volt. Facebook-on egy álprofilt is létrehozott amerikai alteregójának, amit a másodrendű vádlott be is lájkolt. Ezzel a profillal jelentkezett be a cigány érdekvédelmiseknél.

A vádlott lefoglalt telefonjából kiderült, hogy a négy hatástalanított fegyverért 2015. február 24-én egy révkomáromi (Komárno) fegyverboltba mentek, amiket társával Párkánynál hoztak át Magyarországra. A másodrendű vádlott, B. Gy. írásos vallomása szerint két fegyver az övé volt, kettő pedig M. P.-é.

Lebuktak a lőszerekkel

Révkomáromba ezután még négyszer mentek éles lőszert venni. Az első ilyen alkalommal a másodrendű vádlott megvárta M. P.-t a komáromi híd lábánál, majd több méter távolsági követéssel sétáltak vissza a hídon Magyarországra. A komáromi vonatállomáson a rendőrök igazoltatták is őket, ekkor a másodrendű vádlottnál megtalálták a lőszereket. Az ügyből büntetőeljárás lett, B. Gy. öt év felfüggesztettet kapott.

Ezt követően már ügyeltek arra, hogy ha fel is hívják az eladót, csak napokkal később menjenek át az áruért. Mint utóbb kiderült, ekkor már lehallgatták őket. Az egyik telefonhívásnál ez hangzott el a két vádlott között: „Felhívtam megint. A kétszáz megvan. Akkor várjuk meg a jövő hetet? Nem mert többet rendelni egyszerre”.

A nyomozati iratok szerint a vádlottak terve az volt, hogy fegyvereikkel előbb megfenyegetik a romákat a saját lakásukban, hogy adják át a vagyonukat, majd megölik őket.

HA A CSALÁD IS OTTHON LENNE, AKKOR ŐK IS “MENNEK A LEVESBE”.

De volt, hogy azért vetettek el egy gyilkosságot, mert a kiszemelt áldozat anyagi helyzete közben megváltozott, pedig többmilliós összeget reméltek tőle.

Mindent aprólékosan elterveztek

Egy másik célpont lakásához a Google Mapsen kerestek útvonalat, ahogy a menekülési tervhez a környező utcákat is tanulmányozták, amit aztán M. P. többször személyesen is megnézett. Megfigyelte, hány bolt van a környéken, mekkora a forgalom este, amikorra a bűncselekményt tervezték. Ehhez még esőkabátot és női parókákat is beszereztek, amiről feljegyzéseket készítettek egy jegyzetfüzetbe.

Az elsőrendű vádlott Fehér Farkas álnéven is készített profilt a Facebookon, ahol olyan videókat is megosztott, amiken az látható, hogy miként lehet házilag hangtompítókat készíteni. A férfi telefonját, laptopját és jegyzetfüzetét egy 2015. novemberi házkutatás során foglalták le.

A másodrendű vádlott házkutatásánál vörös parókát találtak, amit egy kínai árustól vett. Laptopján használt jelszavaiban rendre benne volt az SS monogram, és a 88-as szám, ami az ábécé szerint a HH-nak felel meg, ami a Heil Hitler rövidítése. Emailben gyakran ideológiai tartalmú irományokat osztott meg zsidókról és cigányokról.

Merénylet Orbán ellen?

A nyomozati iratok szerint az elsőrendű vádlott szélsőjobboldali nézeteket vallott, és hasonló beállítottságú emberekkel beszélgetett az interneten. Így ismerte meg későbbi társát, aki szerinte őt „Szálasi Ferenc jogutódjának” tekintette. Mindketten büntetett előéletűek voltak: hivatalos személy elleni erőszak, közúti közlekedés biztonságának megsértése, kábítószerrel való visszaélés, engedély nélküli lőfegyverrel való visszaélés bűntette szerepelnek a listán.

M. P. az iratok szerint a kormány megdöntését tervezte azzal, hogy több helyen is egyszerre követnek el valamilyen bűncselekményt:

“KÁOSZT KELL ELŐIDÉZNI AZ ORSZÁGBAN.”

Tervei között szerepelt állítólag Orbán megölése és a diktatórikus államrend bevezetése, de ezekhez egyik szélsőjobboldali csoportnál sem talált támogatóra. A bírák szerint ez nem minősül bűncselekménynek, mivel már maga a kezdeményezés is sikertelen volt. Pár éve a férfi még könyvet is írt egy polgárháború lehetőségéről A következő forradalom elméleti alapjai címmel. Mi is beleolvastunk a majdnem kétszáz oldalas értekezésbe, amiben M. P. többek között arról ír, hogy

  • akinek az IQ-ja nem éri el a 90-et, annak nemzőképességét meg kell szüntetni úgy, hogy az helyreállíthatatlan legyen, és utódok létrehozására alkalmatlanok legyenek;
  • a vezetői posztokra a demokráciában csak legalább 130 vagy 140-es IQ-val rendelkezők választhatók;
  • csakis 100-as IQ felett lehet valaki választásra jogosult, alatta nem lehet szavazati joga senkinek;
  • Hitlert egész Európa elfogadta a vezetőjének, és a háború után „elképesztő méretű agymosásra volt szükség ahhoz, hogy nevét befeketítsék”;
  • a holokausztot pedig tagadja: „soha nem volt igaz, még ha a bugyuta honatyák ezt törvénybe is foglalták”.

A hétfői tárgyaláson hosszan beszélt az elsőrendű vádlott is. Azt mondta, nem diktatúrát akart, hanem éppenhogy az ellen írta a könyvét, és az ügyészségnek mindenképpen kell egy bűnbak, csak vele rosszat választottak.

Ez puszta feltételezéseken alapul, és megvan a jó okuk rá, hogy ezt tegyék. Pintér Sándor sajtótájékoztatója után tenniük kellett valamit, hogy Bagoly Bettina (ügyészségi szóvivő) mondhasson valamit: azt, hogy igaz, hogy a miniszterelnök elleni merénylet híre nem valós, de oda jutottunk a nyomozás alatt, hogy a vádlottak cigányokat akartak kivégezni. A börtön nyolcvan százaléka cigány. Gondolja, hogy nekem olyan kellemes volt lemennem sétára, amikor az egész börtön ezt látta minden csatornán?

KAPCSOLÓDÓ
Tasnádi László: Kormánytagot akart kivégezni a TEK által elfogott két férfi

Tasnádi László: Kormánytagot akart kivégezni a TEK által elfogott két férfi

Állítólag fegyverrel akarták meggyőzni a kormányt, hogy adják fel a hatalmukat.

KAPCSOLÓDÓ
Tényleg meg akartak ölni egy kormánytagot?

Tényleg meg akartak ölni egy kormánytagot?

Erre egyelőre nagyon kevés bizonyítéka lehet a rendőrségnek. Kérdések és válaszok az ügyben.

Korábban ugyanis Tasnádi László rendészeti államtitkár és Pintér egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a két férfi egy kiemelten védett állami vezető ellen készült merényletet elkövetni. Innen terjedt el, hogy Orbán Viktorról van szó, akit ezért a TEK védett, és „kimenekítették” onnan, ahol az előzetes információk alapján lecsaptak volna rá a támadói.

De az elsőrendű vádlott szerint mégsem akkor, hanem csak három napra rá kapták el őket, és nem ott, ahonnan a miniszterelnököt elvitték. A vádlottak éppen elindultak, hogy újonnan összeszerelt Skorpion és Skoda fegyverereiket kipróbálják, amikor a rendőrök igazoltatták őket. Ekkor találták meg a kocsiban elrejtett fegyverek és lőszerek egy részét.

Az Orbán elleni merényletet hivatalosan senki nem erősítette meg, és az a vádiratban sem szerepel. A bíró M. P-től kérte is, hogy hagyja ki az ügyből a politikát. Végül az államellenes tevékenységet nem sikerült bizonyítani. Büntetőjogászok akkor az Indexnek azt mondták: valószínűtlen, hogy ne kezdeményezte volna az ügyészség az előzetes letartóztatást emberölés előkészülete miatt, ha lett volna hitelt érdemlő bizonyítékuk, és a vádlottak is az elejétől kezdve tagadják ezeket a vádakat.

Az elsőrendű vádlottat – mint különös visszaesőt – emberölés előkészületeinek bűntettével, lőfegyver engedély nélküli készítésével, lőfegyverrel való visszaélés bűntettének kísérletével, bűnszövetségben elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével mint felbujtót vádolják.

forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: