Otthon / Friss hírek / NEM CSAK A MEGTAKARÍTÓK, A PÉNZÜGYI SZAKEMBEREK IS SORBAN ÁLLTAK LAKÁSKASSZÁT KÖTNI

NEM CSAK A MEGTAKARÍTÓK, A PÉNZÜGYI SZAKEMBEREK IS SORBAN ÁLLTAK LAKÁSKASSZÁT KÖTNI

Egy, éppen a múlt hét kedden tartott öngondoskodási konferencia megszólalói és közönsége körében végzett felmérés szerint többségük ugyancsak rohant lakáskasszát kötni az utolsó napon. A szakmai körben végzett közvélemény-kutatás kimutatta: elítélik az állami támogatás megvonását, szerintük a szabályok módosításával lehetett volna hatékonyabbá tenni a rendszert.

Pikáns módon éppen október 16-án tartották a Portfolio Öngondoskodás 2018 konferenciát, azon a napon, melyen a Fidesz elvette a lakáscélra takarékoskodók állami támogatását. A konferencián a szakportál beszámolója szerint biztosítói, banki, alapkezelői, brókerpiaci és lakástakarék-pénztári vezetők vettek részt, és természetesen az egy nap alatt áterőltetett törvénymódosítás volt a beszédtéma.

A helyben készített felmérés szerint a hír hallatára a résztvevők 47 százaléka is nyitott volna lakás-takarékpénztári számlát az utolsó pillanatban, de már maximálisan kihasználta ezt a lehetőséget, míg 33 százalékuk még gyermekeiket kedvezményezettként megjelölve kihasználta az utolsó órák adta lehetőséget. Azaz a megtakarítani szándékozó magyar polgárok mellett a szakma képviselői is jó lehetőségnek tartották a lakáskasszákat, múlt hét hétfőn és kedden ezért kígyóztak kígyók hosszú sorok az ilyen terméket értékesítő pénzintézetek fiókjai előtt.

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: