Otthon / Friss hírek / A kormány 2023-ig meghagyja a rendvédelmi dolgozók túlórapénzét
Az Országos Rendõr-fõkapitányság Készenléti Rendõrség XIV. határvadász bevetési osztálya Fotó: Bugány János / MTI

A kormány 2023-ig meghagyja a rendvédelmi dolgozók túlórapénzét

A rendvédelmi dolgozók és a katonák túlórapénzeinek átmeneti megtartására nyújt be önálló indítványt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága – írta az MTI.

Kósa Lajos a bejelentésről szóló sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenlegi – rendőröket, a büntetés-végrehajtásban, a katasztrófavédelemben dolgozókat, katonákat érintő – szabályozás szerint év végével megszűnne a túlórapénz, és szabadságot adnának az elrendelt túlmunka után.

A most benyújtandó törvényjavaslat szerint az átmeneti szabályozás határidejét 2022 végéig meghosszabbítanák. Így – a javaslat elfogadása esetén – a rendvédelmi dolgozók és a katonák továbbra is választhatnának, hogy túlóráik ellentételezéséért szabadnapot vagy pénzt kérnek.

Ritka pillanat ez egyébként, a túlórapénzek meghosszabbításáról ugyanis először az MSZP-s Harangozó Tamás nyújtott be törvényjavaslatot, vagy ebben a kérdésben a kormány egyet értett az ellenzékkel – írta korábban a Népszava.

Az ülés elején Kósa Lajos arról is tájékoztatta a testületet, hogy Kövér László házelnöknél kezdeményezte a bizottság LMP-s alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát amiatt, hogy Demeter Márta olyan adatokat tett közzé, amelyek nem nyilvánosak.

forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: