Otthon / Friss hírek / Bujkáló óriások nyomába erednek a Gemencben

Bujkáló óriások nyomába erednek a Gemencben

Magyarország legnagyobb törzskörméretű fája mellett több ritkán látott óriáshoz is elvezet a Gemenc Zrt. legújabb túrája.

A 12 méteres törzskörméretű Pörbölyi Titán Magyarország legnagyobb fája, amely a Gemenci erdőben a Móric-Duna partján található. A 2018. november 3-án 10 órakor a Pörbölyi Vadászháztól induló vezetett túra ezt a csodálatos csomoros fekete nyárfát is érinti, de emellett az ismert túraútvonalaktól távolabb rejtőző tölgyek, szilek, kőrisek hatalmas példányait is megtekinthetik a kirándulás során.

A Pörbölyi Titán, Magyarország legnagyobb törzskörméretű fája – Fotó: Csontos Péter/Gemenc Zrt.

A résztvevők megmérik az óriások átmérőjét, törzskerületét, megbecsülik magasságukat és korukat. A közel 10 km-es túrát a nehéz terep és az útvonal hossza miatt csak 14 éves kor felett ajánlják a szervezők. Az erdőgazdaság kéri, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat a kirándulók a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában telefonon, email-ben vagy személyesen.

A szervezők zárt túraruházatot, túrabakancsot, fényképezőgépet, valamint távcsövet javasolnak felszerelésként, egyben felhívják a figyelmet, hogy a program változhat az időjárási körülmények és a megváltozott útviszonyok miatt.

Kiemelt kép: Csontos Péter/Gemenc Zrt. forrás: sokszinuvidek.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hétfőn folytatódik az oltási akció, itt vannak a tudnivalók

A nagy sikerre való tekintettel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, hogy újabb egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: