Otthon / Egészségügy / 240 KILÓRA HIZLALTA KAMASZ FIÁT AZ ANYA
*** VIDEO AVAILABLE *** UNSPECIFIED, UNDATED: A collect photo shows John Allaire, who would eventually lose hundreds of pounds, at his largest when he was deemed 'modbidly obese'. A MAN who shed an incredible 310 lbs after becoming morbidly obese has had 13 lbs of loose skin removed in a life-changing procedure. At one point, John Allaire was so morbidly obese he wore 8XL shirts and had to be weighed on a commercial scale at a fish market, as standard scales would not hold his weight. But after joining a fitness programme and dropping from 540 pounds to a lean 230 lbs, the 27-year-old was left with severe excess skin. John underwent skin removal surgery in March which saw the bulk of the loose skin on his torso and arms removed ? but will require further surgery in the future to remove the skin on his lower body. PHOTOGRAPH BY Barcroft Images

240 KILÓRA HIZLALTA KAMASZ FIÁT AZ ANYA

John Allaire kamaszként is rettentően kövér volt, az édesanyja pedig támogatta abban, hogy evésbe meneküljön. Egy kemény edzésprogram és szigorú diéta segítségével több, mint 140 kg-ot fogyott. Ezt követően azonban a felesleges, lógó bőr adta fel neki a leckét. A költséges bőreltávolító beavatkozásra a GoFundMe nevű oldal segítségével gyűjtött támogatásokat.

„20 éves koromban elmentem orvoshoz, és nem tudott megmérni, annyira kövér voltam, hogy kiakadt a mérleg. Akkoriban Floridában éltem, és a helyi halpiacon kellett méreckednem. Rettenetesen megalázó volt” – emlékezett vissza a túlysúlyos korszakra John, aki jelenleg Japánban él tengerész feleségével. Azt mondja sokáig tartott végleg leküzdenie veszélyes étkezési szokásait. „Elég frusztrált kisgyerek voltam, főként a szüleim válása miatt, az anyám pedig úgy gondolta, az étel majd megoldja a problémákat. Nézzünk le a boltba, mondta folyton, hátha találunk valami finomságot, amitől majd jobb kedved lesz.”

A rossz szokásoktól még tinédzserkorára sem sikerült megszabadulnia. Édesapja rákban hunyt el, ő pedig mértéktelen evéssel próbálta csillapítani gyászát. Az apa diagnózisa után John egy év alatt 170kg-ról 225-re hízott, így súlya kifejezett veszélyt jelentett az egészségére. „Lógni kezdtem az egyetemről. Szinte minden napomat egy gyorsétteremben töltöttem. A sportcsatornát hallgattam, és megettem vagy 3-4 adag kaját, lehetőleg a legegészségtelenebbeket.” – ecseteli a férfi, aki a legdurvább időszakában 240 kilónál is többet nyomott.

A változás akkor jött el az életében, amikor eljegyezte szerelmét. „Annak ellenére, hogy Caila úgy szeretett, ahogy voltam, és 250 kilósan is hozzám jött feleségül, azt mondtam magamnak, nem lehetek teljes értékű társa jóban-rosszban, ha nem fogyok le.”

Miután meglátott egy hirdetést  egy San Diego-i fogyással foglalkozó egészségügyi központról, John felhagyott a gyorséttermi étkezésekkel, és részt vett az első foglalkozáson. 15 hónap alatt összesen 135 kilót dobott le magáról. Ez a szám azóta is a tábor rekordjának számít. Az edzőtermi sikerek után Johnnak egy újabb problémával kellett megküzdenie: 9 kiló bőrrel. A 10 órás beavatkozást márciusban hajtották végre, és a bőr nagy részét eltávolították a törzséről és karjáról, ám a későbbiekben további beavatkozásra is szüksége lesz az alsóbb részek rendbetétele miatt. John a májusi műtétje után először boldogan tért vissza edzeni. „A kondi jó dolog, de még jobb érzés újra látni a barátaimat.”

forrás: mindmegette.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc cége újabb gigaprojektet nyert el

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: