Otthon / Friss hírek / Egy nőre és három gyermekére gyújtotta rá a házat két nógrádi fiatal

Egy nőre és három gyermekére gyújtotta rá a házat két nógrádi fiatal

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet, közveszélyokozás bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 21 éves K. Ignác ellen, valamint emberölés bűntett kísérlet és közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt 16 éves társa ellen.

K. Ignác 2017. augusztus 7-én az éjszakai órákban dejtári ismerőse családi házának udvarán található melléképületet meggyújtotta, melynek tetőszerkezete leégett, és az abban tárolt eszközök használhatatlanná váltak.

Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi és fiatalkorú társa ezt követően 2017. augusztus 12-én ugyanezen családi ház bejárati ajtaja előtt különböző éghető anyagokat halmozott fel, majd azokat – illetve az ajtó melletti bejárati ablakot – égésgyorsító anyaggal leöntötte és meggyújtotta. Az ingatlanban tartózkodó nő és három kiskorú gyermek a tüzet észlelve egy másik ablakon menekült ki a lángok elől. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a családi házban lévő személyek élete és testi épsége közvetlen veszélyben volt, és a tűz – amennyiben azt nem oltják el – a tetőszerkezeten keresztül a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna.

Fotó: police.hu

K. Ignácot a rendőrök az esetet követően 2017. szeptember 5-én, fiatalkorú társát pedig a napokban elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalkorút a nyomozók őrizetbe vették, melyet követően az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. K. Ignác más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti.

Fotó: police.hu

(police.hu)

Borítókép: police.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: