Otthon / Friss hírek / Felvette halott nagynénje szociális ellátását egy pápai nő

Felvette halott nagynénje szociális ellátását egy pápai nő

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves pápai nő ellen, aki az elhunyt nagynénje folyószámlájára a haláleset bekövetkezése után folyósított szociális ellátás összegét jogosulatlanul felvette.

Az elkövető nagynénje időskorúak ellátásában részesült, amelyet az illetékes kormányhivatal havi rendszerességgel utalt a számlájára. Az ellátásra jogosult 2015 júliusában elhunyt, a folyószámlához tartozó bankkártya pedig a vádlotthoz került.

A kormányhivatal a halálesetről csak 2016 januárjában, az ellátások éves felülvizsgálatakor szerzett tudomást, ám addigra további, közel 257 000 forint átutalására került sor. A hivatali ügyintéző 2016 februárjában, a pénzösszeg visszautalása érdekében telefonon felvette a kapcsolatot a vádlottal, aki így tudomást szerzett arról, hogy a nagynénje számláján nagyobb pénzösszeg található, de egyben azt is megtudta, hogy a pénzzel jogszerűen nem rendelkezhet.

Ennek ellenére az asszony 2016 februárjában három alkalommal, majd 2016. június végén a birtokában lévő bankkártyával különböző összegeket vett fel Pápán található ATM automatákból. A vádlott a bankkártya, illetve a hozzá tartozó PIN-kód jogosulatlan használatával a számlavezető pénzintézetet megtévesztette, a kormányhivatalnak pedig összesen 249 000 forint kárt okozott.

forrás: zoom.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: