Otthon / Friss hírek / Magyar néptáncosok adtak műsort a születésnapos Károly hercegnek, kezet fogtak II. Erzsébettel is

Magyar néptáncosok adtak műsort a születésnapos Károly hercegnek, kezet fogtak II. Erzsébettel is

És ha már ott volt a Fricska táncegyüttes, London nevezetes helyszínein is ropták. Mutatjuk a videót!

Kezet fogtunk II. Erzsébet királynővel! – ezzel harangozták be a Fricska Táncsegyüttes tagjai, hogy a Mokkában arról beszéltek, milyen érzés volt fellépni a Buckingham palotában. Károly herceg 70. születésnapjára, egy zártkörű családi rendezvényre hívták meg őket, ahol még II. Erzsébet királynő is jelen volt.

És hogyan kerültek Londonba a fiúk? Miért hívták őket? Erzsébet királynő egyik ükanyja Rhédey Klaudia magyar grófnő volt, a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey kastélyban nevelkedett. A hercegnek van is egy birtoka Erdélyben, ahol évente kétszer vadászik és megszerette az erdélyi népzenét és néptáncot.

Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence azt mondta, óriási élmény volt a fellépés és a találkozás a királyi családdal.

“Szájtátva bámultunk, amikor beléptünk a palotába, minden aranyból volt, egy tenyérnyi hely nem volt a falakon, mindenhol óriási festmények voltak a falakon, kristály csillárok és a trónteremben volt egy hatalmas orgona”

“A tánc után találkozhattunk a királyi családdal és akkor kezet rázhattunk Erzsébet királynővel is, aki megköszönte a produkciónkat.

Tőlem meg is kérdezte, hogy nem fájt a kezem, hogy így csapkodtam vele? Nagyon kellemes csalódás volt, hogy ilyen közvetlenek voltak”

– mondta Papp Máté Bence.

Papp Gergely Bálint pedig azt mesélte el, hogyan készítették fel őket a protokoll-szabályokra a találkozás előtt.

VIDEÓ: Beszámoló a Mokkában a fellépésről:

“Károly herceg születésnapján a királyi ünneplés mellett volt alkalmunk betáncolni Londont is!” – írták Facebookon.

VIDEÓ: A Fricska Táncegyüttes Londonban

A Fricska Táncegyüttes akkor lett híres, amikor 2015-ben hatalmas sikert arattak a brit Got Talent tehetségkutató műsorban.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Závecz: Az ellenzék továbbra is vezet, de a Fidesz kezdi ledolgozni a hátrányát

Októberről novemberre jelentősen, 3 százalékkal (34 százalékról 37 százalékra) nőtt a Fidesz támogatottsága. A második …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: