Otthon / Friss hírek / Joulupukki nyitotta meg az idei MikulásGyárat

Joulupukki nyitotta meg az idei MikulásGyárat

Idén a Millenáris Parkban épült fel a gyár, ahol sok programmal várják az adományozókat. A Lurdy Házban és a postákon is átveszik a csomagokat.

Péntek délelőtt az igazi finn Mikulás, Joulupukki közreműködésével nyitották meg a MikulásGyár kapuit. A szervezők december 21-ig várják a Millenárison az adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és jó minőségű használt játékokat.

A nagymúltú jótékonysági kezdeményezés helyszínén hétvégenként egésznapos szórakoztató programokkal készülnek: színházi előadások, interaktív játékok, animátorok várják a kicsiket és nagyokat, a nagyszínpadon fellépnek a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb művészei, emellett a tematikus hétvégéken sztársportolókkal, gamerekkel, szuperhősökkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Idén tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a nemzetközileg is elismert MikulásGyár. Az igazi finn Mikulás, Joulupukki az ünnepélyes nyitóceremónia egyik főszereplője volt.

Idén új helyszínen, a Millenáris Parkban épült fel a varázslatos gyár, ahol minden nap 9-21 óra között fogadják a csomagokat. A sokezer négyzetméteren minden a karácsonyról szól, így az adományozók hamisítatlan ünnepi hangulatban adhatják le adományaikat a nélkülözők számára.

Idén is elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet és játékokat várnak felajánlásként.

Az adományozók sem távoznak élmény nélkül, minden pénteken, szombaton és vasárnap szórakoztató programok sokaságából választhatnak. A MikulásGyár Alapítvány 2018-ban a Nakama&Partners Kft-vel együttműködésben szervezte meg a karitatív gyűjtőakciót és a kapcsolódó rendezvényeket, melynek részeként színházi előadások, táncoktatás, kézműves alkotósarok, koncertek, közönségtalálkozók és interaktív programok várják a családokat.

A nyitóhétvégén — többek között — fellép Szinetár Dóra, Oláh Gergő, Vastag Csaba és Curtis is, szombaton és a vasárnap pedig sztársportolók is várják az érdeklődőket. December 1-jén délután Risztov Évával, Kucsera Gáborral, és Tóth Frankkal, December 2-án pedig Kiss Gergővel, Németh Rolanddal és Gera Zoltánnal találkozhatnak a látogatók.

A Millenáris mellett Budapesten a Lurdy Házban is gyűjtik a csomagokat, hogy a pesti oldalon ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová elvihetik adományaikat. Különleges gyűjtőpont lesz idén a József Attila Színház aulája, ahonnan az ajándékokat a színház december 20-án szállítja a Millenárisra, emellett négy színházi programot is ad a főhelyszínen. A leadási pontok köre továbbá kibővült 17 megyeszékhellyel és több önkormányzattal. A teljes címlista a mikulasgyar.hu oldalon érhető el.

A Mikulásgyár logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt., amely az egyébként számára csúcsszezont jelentő időszakban biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt központjába.

A csomagokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: