Otthon / Friss hírek / A JOBBIK NEM ENGEDNÉ AZ ÖNKORMÁNYZATI CÉGEKNEK A RABSZOLGATÖRVÉNY ALKALMAZÁSÁT

A JOBBIK NEM ENGEDNÉ AZ ÖNKORMÁNYZATI CÉGEKNEK A RABSZOLGATÖRVÉNY ALKALMAZÁSÁT

A Jobbik minden önkormányzati képviselőjén keresztül kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál ne alkalmazzák a rabszolgatörvény azon szakaszait, amelyek a túlóra, valamint a munkaidő keret emelésére vonatkoznak – jelentette ki Hegedűs Lórántné Varga Zoltán Péterrel, a Jobbik Pest Megye Közgyűlésének képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Hegedűsné elmondta, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő társaságok munkavállalóit szeretnék megvédeni azoktól a káros hatásoktól, amelyeket a rabszolgatörvény életbe lépése lehetővé tesz.

A jobbikos politikus szerint nem igaz az a kormányzati álláspont, hogy a rabszolgatörvénnyel növelhető a gazdaság teljesítőképessége, ugyanis a magas túlóraszám miatt csökkenni fog a dolgozók munkájának a minősége.

„Éppen az eredményes és jó munka az, ami megkérdőjeleződik ilyen káros törvények életbe lépésekor”

– fogalmazott a képviselő.

Varga Zoltán Péter a Jobbik önkormányzati kabinete által kidolgozott előterjesztéstervezetről tájékoztatta a sajtó munkatársait, amit minden olyan önkormányzatnál be szeretnének nyújtani, ahol a párt képviselteti magát.

Az előterjesztés legfontosabb céljai, hogy az idén decemberben vitatott körülmények között elfogadott rabszolgatörvényt a települések tulajdonában álló gazdasági társaságok ne alkalmazhassák.

  • A Polgári Törvénykönyv lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak, hogy a 100 százalékban tulajdonolt cégeik ügyvezetését utasítsák arra, hogy ezt a törvényt ne alkalmazzák.
  • Nyilván más, a településen működő társaságokkal ezt nem tehetik meg, azonban az előterjesztés tartalmaz egy olyan javaslatot is, ami arra kéri ezeket a magántulajdonú gazdasági társaságokat, hogy ne alkalmazzák ezt a jogszabályt.
  • Ezen túlmenően egy olyan javaslatot is benyújtanak, aminek értelmében a települések önkormányzatai felkérnék a körzetben megválasztott országgyűlési képviselőket, hogy tejesszenek az országgyűlés elé egy olyan javaslatot, ami a ma még hatályos munkatörvénykönyvét állítja vissza, azaz nem engedi hatályba lépni a rabszolgatörvényként elhíresült törvényjavaslatot.

A Pest megyei önkormányzatnál már a mai napon benyújtják az előterjesztést és kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívását.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: