Otthon / Friss hírek / Kínában jönnek az okosköpenyek, hogy a diák minden lépéséről tudjanak

Kínában jönnek az okosköpenyek, hogy a diák minden lépéséről tudjanak

A köpeny értesíti a tanárt és a szülőt, ha a diák netán elalszik az órán.

Új találmány terjedhet el országszerte az ázsiai országban. A negyvenmilliós Kujcsou városában mostantól okosköpenybe öltöztetik a diákokat, ezzel megfosztva őket bármiféle magánszférától. Hivatalosan azért vezették be a chippel ellátott ruhadarabokat, hogy a szülők és a tanárok nyomon tudják követni, merre jár a csemetéjük, ezzel csökkentve az iskolakerülő diákok számát.

A szülők az okostelefonjukra egy applikációt is letölthetnek, melyen keresztül egy rövid videót is láthatnak arról, hogy épp mit csinál a gyerekük és mikor lépett be az oktatási intézménybe.

Eddig 11 iskola vezette be kötelezően az okosköpenyt, melyet a Guizhou Guanyu Technology nevű helyi techcég fejlesztett ki.

Fotó: AFP

Amennyiben egy gyerek nem megy be az egyik órára, akkor a tanár és a szülő is azonnali értesítést kap a nebuló hiányzásáról, amennyiben pedig a diák engedély nélkül lép ki az iskolából, egy hangos riasztó szólal meg a köpenyen.

Ennél is érdekesebb, hogy ugyancsak riasztó szólal meg akkor, ha a diák elalszik az órán, hiszen a chip figyeli az életfunkciókat és egyből észreveszi a szunyókálást. A vállalat részletezte továbbá, hogy a szülők kimutatást kapnak majd arról, mikre költött a gyerekük az iskolai büfében és beállíthatják, hogy hány jüanig engedik vásárolni a csemetét. A GPS még akkor is követi majd a diákot, mikor elhagyja az iskolát, a szülők élőben nézhetik, amint a kisfiuk, kislányuk éppen hazafelé tart.

Fotó: AFP

Yuan Bichang, a cég projektmenedzsere szerint az iskola csak abban az esetben fogja követni a gyerek mozgását, ha értesítést kapnak arról, hogy az eltűnt. Bichang szerint minden köpenybe két chipet helyeztek el a vállrésznél, ezek vízállóak és akár 150 fokon is ki lehet őket mosni. A szakértő szerint arcfelismerőt is elhelyeztek, így a diákok nem tudják majd kijátszani a rendszert és nem tudják egymás köpenyeit hordani.

Mi egészen biztosan nem fogjuk minden lépését követni a diákjainknak az iskolán kívül, azonban ez egy jó megoldás arra, hogyha eltűnik a gyerek, megtaláljuk”

– mondta Lin Zongwi, az egyik iskola igazgatója.

forrás: 888.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Jobbik szerint semmi nem fog változni Karas Monika távozásával a Médiahatóságnál

„Áder János kinevezés- és aláírásügyi megbízott ma is tette, amit megkövetelt a rezsim. Egy újabb …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: