Otthon / Friss hírek / Visszatértek a természetbe a vadmacska kölykök

Visszatértek a természetbe a vadmacska kölykök

Két, csaknem féléves vadmacskát engedtek kedden szabadon a Balatonfenyves melletti természetvédelmi területen. Az őshonos állatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert szakemberei nevelték fel, mert anyjuk elpusztult.

Különleges utasokkal érkezett meg kedden a Fővárosi Állat- és Növénykert tehergépkocsija. Két vadmacskakölyköt fuvaroztak Balatonfenyvesre.

– A három vadmacska anyja egy hálóba akadt és elpusztult, de szerencsére időben megtalálták az állatokat a nemzeti park munkatársai – mondta el Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. A csaknem fél éves kölyköket Keszthely környékén találták, először a petesmalmi vidraparkban nevelkedtek. A hazánkban őshonos állatok közül kettőt engedtek el, a harmadikat csak később szoktatják vissza a természetbe. A kölykök eleinte nem igazán szerették volna elhagyni a szalmával kibélelt hordozójukat, majd hirtelen mindketten eltűntek a rengetegben.

forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Závecz: Az ellenzék továbbra is vezet, de a Fidesz kezdi ledolgozni a hátrányát

Októberről novemberre jelentősen, 3 százalékkal (34 százalékról 37 százalékra) nőtt a Fidesz támogatottsága. A második …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: