Otthon / Barcsi hírek / Karácsonyi ajándék: 40 tonna hulladékot rakott le egy olasz kamion Komló és Mánfa között

Karácsonyi ajándék: 40 tonna hulladékot rakott le egy olasz kamion Komló és Mánfa között

Szabad Pécs értesülései szerint mintegy 40 tonna hulladékot rakott le illegálisan egy olasz kamion a Baranya megyei Komló és Mánfa közötti telkeknél.

A portál úgy tudja, a külföldi fuvarozó tevékenységére azt követően lettek figyelmesek a környéken lakók, hogy a kamion a szűk mellékúton beragadt a sárba,

ahonnan egy magyar traktorosnak kellett kihúznia, aki később állítólag a szemét elrendezésében is segédkezett a talján sofőrnek.
illegális hulladék
Fotó: Babos Attila / Szabad Pécs

Az esetnek azonban szemtanúi is akadtak, akik felvételeket is készítettek a súlyos környezetkárosításról. Egyikük a Szabad Pécsnek úgy nyilatkozott, hogy

napokkal a történtek előtt már munkagépek készítették elő a terepet, melynek során több fiatal fát tövestől kitúrtak a talajból.

A Komlói Rendőrkapitányság ezek alapján hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, aminek keretében sikerült azonosítani a hulladékot szállító gépjárművet, melyet végül le is foglaltak.

illegális hulladék
Fotó: Babos Attila / Szabad Pécs

A portál úgy tudja, hogy a rendőrség azt is vizsgálja, hogy a telektulajdonosok valamelyikének lehetett-e köze az akcióhoz, miután a lerakási pont megközelítéséhez alapos helyismeretre van szükség, azt nem találomra szúrta ki a kamionos.

A hatóságok állítólag már a fuvarozó céget és azt a vállalkozást is azonosították, ahonnan az irdatlan mennyiségű szemét érkezett.

A Szabad Pécs fénykép- és videófelvételein látszik, hogy a nemkívánatos rakomány valószínűleg egy műanyag termékeket gyártó olasz cégtől ered, és a gyártás során keletkező melléktermékeket tartalmazza.

A portál úgy tudja, hogy ezeket kettő etapban hordhatták az út melletti területre.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: