Otthon / Friss hírek / Fideszes alpolgármester felesége a köztévé Karácsony-interjújának riporternője – index.hu

Fideszes alpolgármester felesége a köztévé Karácsony-interjújának riporternője – index.hu

Az MTVA kedden készített interjút a főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel, ami végül egészen szürreálisan főként a biciklizésről meg az MTVA meghívásairól szólt. Az M1 interjúja hamar elterjedt az interneten, a Magyar Narancs pedig most annak járt utána, hogy ki is egyébként az MTVA riportere, Mészáros Kata.

KAPCSOLÓDÓ
Karácsonyt végre meghívták a közmédia Híradójába, és az elmúlt évek legabszurdabb interjúját hozták össze

Karácsonyt végre meghívták a közmédia Híradójába, és az elmúlt évek legabszurdabb interjúját hozták össze

Mint kiderült, már az érkezésére külön stáb ment ki, és a bicikliről hosszú percekig faggatták.

A Karácsony-interjúról kedden mi is megírtuk, hogy a főpolgármester megválasztása óta ez volt az első alkalom, hogy a közszolgálati média beengedte a stúdiójába Karácsony Gergelyt. Az interjú azonban végül olyan abszurdra sikerült, hogy még Fürjes Balázs, a fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkár is azt írta róla Twitteren:

Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú – több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt.

A Magyar Narancsban merült fel az interjú után a kérdés, hogy az MTVA-s riporternő milyen előélettel rendelkezik, ha már például “minden magára valamit adó újságíróképzőben oktatnak médiaetikát, illetve médiajogot is”. Pláne, ha az említett riporternő a Magyar Újságírók Országos Szövetségének álláspontja szerint sajtótörvényt is szegett. És hogy ki Mészáros Kata?

PÉLDÁUL A RÁKOSMENTE TV VOLT MUNKATÁRSA ÉS A XVII. KERÜLETI FIDESZES ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERÉNEK FELESÉGE.

A portál arról ír, hogy habár hiába kutakodtak Mészáros után az MTVA archívumában, szinte semmit nem találtak – még annak ellenére sem, hogy a médiavállalatokat törvény kötelezi az impresszum közzétételére. Így arról nem tudni, mióta van a köztelevíziónál vagy milyen iskolát végzett, viszont azt megtalálták, hogy korábban a Rákosmenti Krónika bemondója volt, illetve kulturális műsort is vezetett Kaleidoszkóp néven:

A Rákosmente TV egy magánszemély tulajdonában áll, de az egyik fő finanszírozója a XVII. kerület önkormányzata, Rákosmente pedig 2002 óta fideszes irányítás alatt áll. Mészáros viszont nemcsak így kötődik a XVII. kerülethez: ő az önkormányzat egyik alpolgármesterének és a helyi Fidelitas alelnökének, Füzesi Péternek a felesége.

Mészáros 2016-ban készítette utolsó anyagát a Rákosmente TV-nél, ezután nem tudni, mi történt vele, de vélhetőleg az MTVA-hoz került. 2018-ban már írt arról a Nyugati Fény, hogy az MTVA színeiben Mészáros az azóta botrányai miatt lemondott Gréczy Zsoltot provokálta, miután ellenzéki politikusok bementek az MTVA székházába. Erre Gréczy akkor annyit mondott neki, hogy “egyszer még nagyon fogja szégyellni azt, amihez most a nevét adja”.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: