Otthon / Egyéb / KEGYETLENÜL ELBÁNTAK A DÉL-SOMOGYI CSALÁDDAL

KEGYETLENÜL ELBÁNTAK A DÉL-SOMOGYI CSALÁDDAL

Oldalunk is többször foglalkozott annak a vízvári családnak a kálváriájával, akik Angliából hazatelepedve éveken keresztül hiába próbálták elérni, hogy kint született kisfiúk is megkapja a TB-t. 
Korábbi cikkünk a családról az alábbi linkre kattintva olvasható:
A szülők élete rettegés volt, hiszen egy súlyos betegség vagy baleset beláthatatlan következményekkel járhatott volna, mert gyermekük nem rendelkezett biztosítással.
Az anyuka végső elkeseredésében a térség ellenzéki országgyűlési képviselőjéhez, Ander Balázshoz fordult, aki ígéretéhez híven, minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy megnyugtatóan rendeződjön ez az áldatlan helyzet.
Az ügyről részletesen beszámolt az ellenzéki sajtó is. Az N1 TV helyszíni riportot készített, a Népszava pedig cikket szentelt a dolognak.
A Jobbik Dél-Somogyban élő alelnöke írásbeli kérdést intézett az Emberi Erőforrások Minisztériumához, s ha lassan is, de végre megszületett a megoldás. Végre lett TB-je a vízvári kisfiúnak.
Mondhatnánk, hogy happy end, de a történet nem ért véget. A rendszer ugyanis kis nyugalmi időszak után könyörtelenül lecsapott Halászék családjára.
Az édesanya teljesen elszomorodva kereste meg portálunkat. Halászné Horváth Rita elmondása szerint, annak ellenére, hogy életvitelszerűen itthon élnek, és a gyerekek itt járnak iskolába-óvódába, valamint külföldről való hazaköltözésük óta semmiféle kinti családtámogatási ellátást nem kapnak a kicsik jogán, most mind az ő anyasági ellátását, mind pedig a hat gyermek után járó családi pótlékot megvonták tőlük.
Halászné döbbenten áll az eset előtt. Tanácstalan abban, hogy mit is tehetne. Ugyan férje Hollandiában dolgozik, hogy keresetével eltartsa a családot, de a mostani lépés komoly érvágást jelent a családi büdzsé szempontjából. Most azon gondolkoznak, hogy ismét kénytelen lesz elhagyni Magyarországot az egész család.
Mi pedig csak abban reménykedünk, hogy nem egyfajta kisstílű, de roppant kegyetlen politikai bosszúhadjárat áldozata a család, amiért tavaly az ellenzéki politikushoz „merészeltek” segítségért fordulni, és „bátorkodtak” a média biztosította nyilvánosság felhasználásával problémájukra irányítani a figyelmet.
Abban is reménykedünk, hogy a térség egyéniben megválasztott kormánypárti országgyűlési képviselője, a korábban lelkészi hivatást gyakorló, Fidesz-KDNP-s Szászfalvi László is meghallja a kétségbeesett édesanya jajszavát, és lobbierejét felhasználva a család segítségére siet.
Önök hogy érzik? Lesz irgalom a gyerekek felé? Beveti Szászfalvi László a befolyását?
R.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: