Otthon / Friss hírek / Felmenthetik az emberölés vádja alól a hároméves kisfiával végző kunszentmártoni nőt – 24.hu

Felmenthetik az emberölés vádja alól a hároméves kisfiával végző kunszentmártoni nőt – 24.hu

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azzal az anyával szemben, aki kunszentmártoni otthonában megölte a három éves kisfiát.

Az asszony november 22-én, dél körül, egy konyhakéssel mellkason szúrta a gyerekét, Pétert, aki ennek következtében néhány percen belül életét vesztette..

Amikor a párja hazaért és meglátta, mi történt, felkapta a vérző gyereket és a közeli presszóba rohant segítséget kérni. Hiába érkezett azonban gyorsan a helyszínre egy mentőautó és egy mentőhelikopter is, már nem tudták megmenteni a kisfiú életét. A rendőrök, az anyát, T. Júliát az otthonában fogták el.

Az elkövetőt a nyomozás során igazságügyi elmeorvos szakértők vizsgálták meg és megállapították, hogy a nő a bűncselekményt olyan kóros elmeállapotban követte el, mely kizárta beszámítási képességét, illetve a szakértők véleménye szerint a későbbiekben is várható, hogy hasonló cselekményt követhet el.

A szakvéleményre figyelemmel az ügyész indítványára a vádemelést megelőzően a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az elkövető előzetes kényszergyógykezelését rendelte el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Szolnoki Törvényszék a vádlottat a 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés vádja alól mentse fel és intézkedésként rendelje el a vádlott kényszergyógykezelését.

Kiemelt kép: Donka Ferenc /MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

A határon túlra átjáró dolgozók helyzetéről és a turizmusról is tárgyalt Palkovics László az osztrák …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: