Otthon / Egészségügy / Egy uniós jelentés szerint őszig is kitarthat a járvány

Egy uniós jelentés szerint őszig is kitarthat a járvány

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus

– olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központjának szerdán kiadott jelentésében az MTI szerint.

A dokumentum szerint nincs bizonyíték arra, hogy az új koronavírus évszakhoz kötött, ezt megerősíti az is, hogy a vírus terjedése gyors volt az olyan trópusi éghajlattal rendelkező országokban is, mint Szingapúr vagy az ugyancsak hasonló klímájú kínai régióban.

“A járványt korlátozó intézkedések végrehajtása még fontosabb, mint valaha, számolva azzal, hogy az új koronavírus valószínűleg nem tűnik el a nyári időszakban”

– írja a jelentés.

Felhívja továbbá a figyelmet, amennyiben a vírust nem korlátozzák hatékony rendelkezésekkel, a jelenlegi becslések szerint az európai országok mintegy fele március végéig eléri 100 ezer lakosra jutó száz eseti arányt. A többi ország ezt a szintet április közepére éri el.

A jelentés hozzáteszi azt is, hogy több európai országban a laboratóriumi eszközök fogytával, kevesebb teszt elvégzésre kerül sor, így a klinikailag igazolt esetek száma is kevesebb lesz. Ez azonban nem jelenti, hogy a valóságban kevesebb lesz a megbetegedés

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: