Otthon / Egyéb / A sorozatok és az otthoni edzések tarolnak a karantén alatt

A sorozatok és az otthoni edzések tarolnak a karantén alatt

Miután a koronavírus a Föld lakosságának harmadát otthonmaradásra kényszerítette, a szabadidős tevékenységek köre igencsak megcsappant. Bezártak a mozik, színházak, szórakozóhelyek, a szabadban pedig csak a kertesházakban élőknek van lehetősége huzamosabb ideig tartózkodni, így hát az emberek többsége a négy fal közt végzendő tevékenységek után kezdett érdeklődni.

Picodi.com elemző csoport a Google keresések tartalmát vizsgálta és eszerint rangsorolta a legnépszerűbb tevékenységeket a világjárvány idején. Összevetve a leggyakoribb hobbitevékenységek idén márciusi keresési adatait a tavaly márciusival.

Egyértelműen minden tevékenység, amihez el kell hagyni az otthonunkat vesztett népszerűségéből: a mozizás 81%-kal csökkent, színház 68%-kal, koncertek 67%-kal. A magyarok elvesztették érdeklődésüket a nyelvtanulás iránt is (62%-kal csökkent), ami a kutatók szerint összefüggésben állhat a határok lezárásával és a nyaralási tervek szertefoszlásával.

hobby

Az online kurzusok azonban 58%-kal népszerűbbek lettek, ami jelentheti a munkaerőpiac bizonytalan helyzete miatt új képesítések elsajátítására való hajlandóságot. Különböző kreatív tevékenységek, mint a kollázs készítés (73%), rajzolás (30%), horgolás (13%) is népszerűséget nyertek.

A legnagyobb arányban emelkedett érdeklődést az online játékok (117%), az otthoni edzések (300%) és a sorozatok könyvelhetik el. Utóbbi 356%-os növekedéssel végzett az első helyen.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Magyar György sem számít arra, hogy a Fidesz meghekkelné az ellenzéki előválasztást

Magyar György, az előválasztás egyik szervezőjének, a Civil Választási Bizottságnak az elnöke az ATV Híradójának elmondta, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: