Otthon / Friss hírek / Tizennyolc megyében alacsonyabb az átlagfizetés, mint az országos átlag – hvg.hu

Tizennyolc megyében alacsonyabb az átlagfizetés, mint az országos átlag – hvg.hu

Azt tudjuk, hogy a fizetések között nagyok a megyénkénti különbségek, a Központi Statisztikai Hivatal friss adataiból az is kiderül, hogy mennyire.

A KSH most tette közzé a Fókuszban a megyék – 2019. I-IV. negyedév című kiadványát, ebben a 2019-es béreket is bemutatják megyékre lebontva. Az jól hangzik, hogy a nettó átlagkereset 244 609 forint volt, az már kevésbé, hogy tizennyolc megyében kevesebb volt az átlagos nettó kereset ennél.

Az országos átlagot szinte egyedül Budapest húzta fel, a fővárosban közel 306 ezer forint volt 2019-ben a nettó fizetés. A vidéki területek közül a legjobban Győr-Moson-Sopron megye állt, de már ott is csak 258 ezres az átlag. A listán harmadik Fejér megye átlagfizetése már minimálisan, 165 forinttal az országos átlag alatt van.

Az ország több mint harmadában, nyolc megyében a 200 ezer forintot sem éri el a havi nettó átlagkereset. A legrosszabbul Nógrád (182 ezer), Békés (178 ezer) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (167 ezer) áll.

A KSH a 2020 januári adatokat ezzel szinte egy időben tette közzé, így már lehet tudni, hogy addigra 249 500 forintra nőtt az átlagos nettó fizetés.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebook-posztjában reagált azokra a kritikákra, melyeket ő és pártja …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: