Otthon / Friss hírek / Kilencmillió forinttal húztak le egy idős nőt az unokázós csalók

Kilencmillió forinttal húztak le egy idős nőt az unokázós csalók

Három nap alatt elfogták azt a három fiatalt, akik kilencmillió forintot csaltak ki az úgynevezett unokázós módszerrel egy idős nőtől. Az áldozatot telefonon felhívták és miután az unokájaként bemutatkoztak, előadták a jól ismert kamuszöveget: az unoka balesetet szenvedett, ezért sürgősen szüksége van 2,7 millió forintra, mivel ki kell fizetnie a másik járművezető kárát. Az állítólagos unoka külön felhívta a figyelmét a nőnek arra, hogy ő most nem tud elmenni a pénzért, ezért egy barátját küldi érte. A sértett hitt a telefonálónak, és odaadta a kért összeget az ismeretlen férfinak.

A csalóknak ez nem volt elég, a sikeren felbuzdulva további 6,3 millió forintot kértek tőle. A nő ezt is teljesítette nekik, így összesen 9 millió forintot adott át egy számára ismeretlen férfinak, gondolva, hogy ezzel a bajba jutott unokáján segít. A 73 éves sértett csak órákkal később döbbent rá, hogy átverték – ezután tett bejelentést.

A rendőrök egy 16 éves jászfényszarui lányt, 20 éves párját és egy 19 éves hatvani nőt fogtak el. Kiderült: a gyanúsítottak országszerte követtek el csalásokat, valamint az is, hogy korábban volt egy segítőjük. Őt egy nap alatt elfogták Zalaegerszegen.

Az ügyben csalás miatt nyomoznak, a négy feltételezett elkövető előzetesben várja a folytatást.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

3,4 milliárdból építenek portát Mészáros és Paár Attila cégei a paksi atomerőműnek

Ajánlatot csak a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. duó nyújtott …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: