Otthon / Friss hírek / Novák Katalin nagyon büszke a Mészáros Lőrincet gazdagító Erzsébet-táborokra

Novák Katalin nagyon büszke a Mészáros Lőrincet gazdagító Erzsébet-táborokra

Minden eddiginél több, százezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán. Miközben a könnyünk épp kicsordul, ehhez említenénk még néhány részletet.

Az Erzsébet-tábor egy opció lenne arra, hogy olyan gyerekek jussanak el a Balatonhoz, akik egyébként más körülmények között nem tudnának. A fonyódligeti és a zánkai Erzsébet-táborokban elvileg rászoruló családok gyermekei nyaralhatnának egyhetes turnusokban, de tavaly júliusban például üresen kongottak.

A korábban állami tulajdonban lévő üdülőkomplexumokat 2016-ban a kormány egyszerűen elajándékozta. Hogy mekkora és milyen jellegű területről van szó, azt kiválóan leírja a zánkai gyermek- és ifjúsági tábor honlapján található bemutatkozás:

Közép-Európa legnagyobb üdülő- és sportközpontja, 210 hektáros parkosított környezettel, hosszú, egybefüggő balatoni partszakasszal, rendezett stranddal.

Nemrég derült ki, hogy összesen 21,58 milliárd forint közpénzért a Mészáros család cége (ki másé?) egy másik NER-mogul vállalkozással társulva újítja fel, illetve alakítja át az Erzsébet-táborokat. Erről a 24.hu írt részletes cikket. A szerencsés új tulajdonos a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez közeli Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány lett, majd a kormány 2017-ben úgy döntött, hogy az állam összesen 26 milliárd forintot költ a már nem állami kézben lévő táborok felújítására. Ebből szereztek meg 21,58 milliárd forintnyi megbízást Mészárosék.

Novák Katalin most arról beszélt, hogy

a szinte ingyenes, napi 100 forintba kerülő táborokban nemcsak a gyermekek felügyeletét biztosítják, hanem – például sporttevékenységekkel, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal – a tartalmas kikapcsolódást, és napi négy étkezést is.

Az államtitkár kitér arra is, hogy az ottalvós táborokat felújítják, így jövőre mintegy duplájára nő a férőhelyek száma.

A “szinte ingyent” mondjuk a magyar adófizetők már megfinanszírozták, kár hogy a több, mint 20 milliárdnyi adóforint nem egyenesen a gyerekekhez kerül, hanem Orbán Viktor két lábon járó malacperselyéhez. Akárcsak lassan a komplett Balaton.

A Gundel menzán hízó Orbán Viktor egyébként tavaly nyáron közölte: “Magyarországon nincs éhező gyerek, mert aki óvodába, iskolába jár, az kap étkezést”. A nyári szünetben mondjuk, ez kissé nehezen kivitelezhető egyébként is, jelen járványhelyzetben pedig ugyancsak nem számíthattak a hátrányos helyzetű gyerekek az étkeztetésre. Talán majd az Erzsébet-táborban…

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: