Otthon / Friss hírek / Jakab: „Trianonra nem elég emlékezni, de küzdeni is kell ellene!”

Jakab: „Trianonra nem elég emlékezni, de küzdeni is kell ellene!”

„Trianonra nem elég emlékezni, de küzdeni is kell ellene! 1920. június 4-én Trianon nem megtörtént, hanem elkezdődött. Elkezdődött, és mind a mai napig tart”

– mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke a trianoni békediktátum 100. évfordulóján tartott beszédében.

A politikus szerint most nem az országunkat csonkítják, hanem sokkal inkább a lelkünket:

 „Mintha az a bizonyos kétharmad elvette volna nagyon sok honfitársunk hitének a kétharmadát.”

Jakab úgy látja, hogy sok magyar ember ma nem hisz a változásban, nem hisz önmagában. Helyette azt hiszik, hogy majd jön valaki és megoldja az ő problémáját.

 „És igen, Trianon most is tart. A mi Trianonunk az a több százezer magyar, aki elhagyta ezt a hazát. A mi Trianonunk az a félmillió honfitársunk, aki elveszítette az állását. A mi Trianonunk a 107 ezres minimálbér, az 54 ezres közmunka, a 28 ezres minimálnyugdíj. A mi Trianonunk az az évente 38 ezer ember, aki meghal a kórházakban, mert nem jut hozzá a megfelelő orvosi ellátáshoz! A mi Trianonunk a sokezer magyar, akiket a bankok az utcára tesznek némi profitért. De legfőképp a mi Trianonunk az, hogy hagyjuk, hogy ez így legyen.”

– sorolta, Jakab, majd így folytatta:

 „A ma Trianonja a lelkekben zajlik. És igen, én revíziót akarok. A lélek, a hit revízióját! Hogy igenis képesek legyünk erőt adni ennek a nemzetnek!”

A teljes beszéd:

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: