Otthon / Egyéb / Júliusban dönt a kormány az augusztus 20-i tűzijátékról, ha megtartják, minden korábbinál nagyobb lesz

Júliusban dönt a kormány az augusztus 20-i tűzijátékról, ha megtartják, minden korábbinál nagyobb lesz

A kormány alapos mérlegelést követően júliusban fogja eldönteni, hogy megtarthatók-e az augusztus 20-ai rendezvények – közölte Dömötör Csaba államtitkár Sebián-Petrovszki László DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az államtitkár azt írta, amennyiben a járványhelyzet megengedi, a kormány a tervek szerint egy többnapos, a főváros több pontján zajló Szent István-napi programsorozattal kíván tisztelegni az államalapítás előtt.

„Ennek részeként Európa legnagyobb fény- és tűzijátékával készülünk, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.”

Az idei eseménysorozat kiemelt célja továbbá az is, hogy fellendítse a járvány által leginkább sújtott belföldi turizmust – árulta el Dömötör Csaba, hogy milyen előnyökkel számolnak még a rendezvénnyel kapcsolatban.

Az azonban továbbra is kérdéses, hogyan lenne garantálható egy akár több százezer embert megmozgató program biztonságos megszervezése a koronavírus-járvány enyhébb, de továbbra is fennálló időszaka alatt.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Változás lesz októbertől – figyelmeztet a NAV

A NAV legfrissebb nyomtatványkitöltő verzióját kell használni októbertől. Változás lesz októbert 1-jétől a NAB Általános …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: