Otthon / Egészségügy / Kunetz Zsombor: Nem jár automatikusan az 500 ezer forint juttatás, hanem igényelni kell – magyarhang.org

Kunetz Zsombor: Nem jár automatikusan az 500 ezer forint juttatás, hanem igényelni kell – magyarhang.org

Június 10-én a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) elküldte a szolgáltatóknak a szükséges információkat az egyszeri 500 ezer forintos juttatás kedvezményezettjeiről, valamint az igénylés módjáról – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakember.

Mint ismert, április elején jelentette be Orbán Viktor, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást adnak. Májusban a miniszterelnök egy képviselői kérdésre válaszolva a Parlamentben azt mondta, július 1-jével fizetik ki az 500 ezer forintos plusz juttatást az egészségügyi dolgozóknak. De nem mindegyiknek, a gyógyszerészek, dietetikusok, gyógytornászok és mások is kimaradtak belőle.

Most úgy fest, hogy nem is jár automatikusan. Kunetz Zsombor szerint ugyanis igényelni kell. „Mert bizony igényelni kell ám június 19-ig, aki kimarad az lemarad. Ismét nagylelkűen elég időt adtak nyolc napot, március óta nem volt elég idő.” – teszi hozzá.

De még semmi sem biztos, mert amint írják: „Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a fent szereplő információk még előzetesek, csupán a támogatási igények gyorsítását, egyszerűsítését szolgálják. A végleges jogosultsági és egyéb feltételeket, a támogatás összegének számítását, a támogatásra jogosult intézmények és a juttatásban részesülő dolgozók körét, valamint az igénylési időszak végét az erről szóló Korm. rendelet fogja részletesen tartalmazni.”

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: