Otthon / Friss hírek / Mi a korrupció? Amiből te kimaradsz!
A kép forrása: internet

Mi a korrupció? Amiből te kimaradsz!

A magyarokat viszont ez annyira nem érdekli. Mi már el sem tudjuk képzelni, hogy lehet nem korrupt országban élni.

Az Európai Unió tagállamainak közvéleményét rendszeresen monitoró Eurobarométer tavaly decemberben a korrupcióhoz való viszonyulásukról kérdezgetett 28 ezer uniós állampolgárt.

A nemrég közzétett eredmények közül a Magyarországot érintő egyik legérdekesebb adat, hogy az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon a legnagyobb azoknak az aránya, akik szerint a korrupció elfogadható, de legalábbis együtt lehet vele élni. Magyarországon a lakosság 38 százaléka utasítja csak el egyértelműen a korrupciót, míg ugyanez az arány a korrupciót leginkább elutasító portugálok körében 88 százalék

– derül ki a G7 felmérés alapján készült cikkéből.

A válaszok alapján a magyarok többsége, 54 százalékuk nem kifejezetten örül a korrupciónak, ugyanakkor megtűri, 8 százalékuk viszont kifejezetten úgy nyilatkozott, hogy a korrupciót elfogadhatónak tartja.

Magyarország korrupcióérzékelés szempontból az uniós országok élmezőnyének alsó (vagy a középmezőny felső) részén van, a magyarok 87 százaléka szerint az országban széles körben vagy eléggé elterjedt a korrupció, ami bőven a 71 százalékos uniós átlag felett van. És ami még elkeserítőbb adat, hogy

a magyarok nagy része egyszerűen hozzá van szokva ehhez a helyzethez.

Ha megnézzük, milyen hírértékkel bírnak még Magyarországon a korrupcióval, közbeszerzésekkel, Mészáros Lőrinccel vagy épp az Orbán Garancsi István magánrepülőjén repkedésével kapcsolatos információk, alighanem hihetünk a felmérés pontosságának. De fogalmazhatnánk úgy is: ha a magyarok érzékenyek lennének a korrupció iránt, az Orbán-kormány egészen biztosan nem lenne hatalmon 10 éve.

Az N1TV K.O. cím műsora Para-Kovács Imre és Stumpf András is arról beszélgettek, mi is számít valójában korrupciónak, és miért nem érdekli annyira a magyarokat.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: