Otthon / Friss hírek / Nincs látványterv, de már épül az új sportcsarnok a Népligetnél – hvg.hu

Nincs látványterv, de már épül az új sportcsarnok a Népligetnél – hvg.hu

A Papp László Arénánál is nagyobb építmény gigászi összegbe kerül.

Hatalmas munka zajlik a Népligeti buszállomás mögött, ahol a közös magyar–szlovák férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik beígért helyszínét, a 12,5 ezres Papp László Arénánál jóval nagyobb, 18 ezres sportcsarnokot építik. A 444.hu cikke szerint a földből kiemelkedő hatalmas betonpillérek és négy óriásdaru már most látszódik.

Az építkezésre nem lehet bekukucskálni, mert egy fekete, két méternél is magasabb lemezkerítés fut végig a járda mellett.

A portál szerette volna megtudni, hogyan fog kinézni a 78,7 milliárd forintos sportcsarnok, amelyet igen szoros határidővel kell elkészíteni, de nem jártak sikerrel. A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) válaszából az derült ki, hogy látványterv nincs, és csak az év második felében lesz.

Ennek oka, hogy folyamatosan dolgoznak a terveken.

„A határidő tartása érdekében kiemelten fontos, hogy a kivitelezési munkálatok folyamatos haladjanak. A Fővállalkozó ezért – a megkötött szerződésnek megfelelően – már a kivitelezés kezdete óta, a modern, rövid határidőkkel dolgozó építőiparban gyakori, úgynevezett design&build konstrukcióban, azaz »gördülő tervezéssel« végzi a munkát. Ez az építkezés jelen fázisában azt jelenti, hogy a helyszíni kivitelezés előrehaladása mellett párhuzamosan zajlik a homlokzat külső jegyeinek, azaz a látványterv markáns, meghatározó elemének véglegesítése.

A végleges terv és a hozzá tartozó látványtervek 2020 második fél évében kerülnek leszállítása, a végleges látványterveket ezt követően tesszük közzé”

– írták a lapnak.

Az épületet 2021. november 15-ig kell befejezni. A munkát a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. végzi. A szűk 80 milliárdos ár nagyon jutányosnak mondható, legalábbis ahhoz képest, hogy a (meghívásos) eljárásra első körben a legolcsóbb ajánlat 116 milliárd forint volt.

Amit egyébként Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L tett.

Eredetileg amúgy a már meglévő Papp László Aréna lett volna az Európa-bajnokság legnagyobb csarnoka, de Gulyás Gergely tavaly februárban bejelentette, hogy a kormány vadonatúj – több mint 20 000 szurkolót befogadni képes – multifunkcionális, a sport mellett koncerteknek és népes rendezvényeknek helyt adó csarnokot épít az Eb-re.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: