Otthon / Friss hírek / Videón, ahogy lelőtték a szlovákiai iskolai ámokfutót

Videón, ahogy lelőtték a szlovákiai iskolai ámokfutót

Egy embert megölt, öt másikat – köztük gyerekeket is – megsebesített egy késes támadó az észak-szlovákiai Ruttka (Vrútky) egyik általános iskolájában még csütörtökön, most pedig a felvidéki Paraméter a szlovák sajtóból szemlézett egy videót arról, ahogy a rendőrök lelövik az ámokfutót.

A felvételen látható, hogy a lövöldözés előtti másodpercekben még kisgyerekes szülők sétáltak a helyszínen. A támadó két rendőrt is meg akart szúrni, ők végül le tudták lőni, noha maguk is megsérültek a gellert kapott lövedékektől.

A támadó indítéka egyelőre nem ismert, az viszont igen, hogy korábban az iskola növendéke volt. A 22 éves túrócszentmártoni (Martin) férfi az iskola igazgatóhelyettesét megölte, illetve megsebesítette az igazgatónőt, két tanárt és két gyereket is.

A támadó a délelőtti órákban az iskola üvegajtaját betörve jutott az épületbe, ahol a gondnok megpróbálta feltartóztatni, de sikertelenül – közölte a rendőrség. A támadó ezután berohant az egyik osztályba, ahol késével megsebesített egy tanárnőt és két iskolást, majd folytatta ámokfutását, amelynek során az őt ugyancsak feltartóztatni igyekvő igazgatóhelyettest halálosan megsebesítette.

A sebesülteket a túrócszentmártoni kórházba szállították, ahol ellátták az iskolai alkalmazottak és a gyerekek mellkasi, nyaki, illetve az alsó végtagokon szerzett súlyos szúrt sebesüléseit, illetve a rendőrök lövedék okozta könnyebb sérüléseit. Bár az összes sérült további kórházi kezelésre szorult, életveszélybe egyikük sem került.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: