Otthon / Friss hírek / Politikai egyetértést sürget a Jobbik a Lánchíd felújítása érdekében

Politikai egyetértést sürget a Jobbik a Lánchíd felújítása érdekében

Szilágyi György, a Lánchíd Pesti hídfőjénél tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a Lánchíd, Magyarország egyik legszebb jelképe már nagyon rossz állapotban van. A Jobbik országgyűlési képviselője ezért azt hangsúlyozta, hogy a Lánchíd felújítása nem lehet politikai csatározások színtere, ezért felszólította a kormányt, hagyjon fel azzal a taktikájával, hogy a Lánchíd felújítását a fővárosra hárítani. 

“Orbán Viktor vegyen részt abban a közös munkában, amelynek eredmény lehet, hogy a Lánchíd megmarad az utókornak”

– szólította fel a kormányfőt együttműködésre Szilágyi György.

A járvány miatt ne legyen tűzijáték, az erre szánt pénzt pedig a Lánchíd felújítására fordítsák

Az ellenzéki képviselő szerint az augusztus 20-i tűzijátékra szánt milliárdos forrásokat is a Lánchíd rekonstrukciójára fordíthatná a kormány. Ezt azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány első hullámának levonulása után, az esetleges második hullám előtt, nem lenne felelősségteljes döntés megtartani egy akkora tömegrendezvényt mint az augusztus 20-i tűzijáték.

Kérdésre válaszolva Szilágyi György felidézte, hogy több milliárd forint hiányzik a Lánchíd felújításához ezért hangsúlyozta, hogy a kormánynak is lenne dolga ebben a kérdésben, mivel az embereket nem a kormány és a főváros vitája érdekli, hanem az, hogy minél előbb megújuljon a híd.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Závecz: Az ellenzék továbbra is vezet, de a Fidesz kezdi ledolgozni a hátrányát

Októberről novemberre jelentősen, 3 százalékkal (34 százalékról 37 százalékra) nőtt a Fidesz támogatottsága. A második …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: