Otthon / Friss hírek / Jakab Péter: Nálunk nem az életszínvonal, hanem az árak emelkedtek

Jakab Péter: Nálunk nem az életszínvonal, hanem az árak emelkedtek

Ahogy korábban írtuk: az Eurostat legfrissebb felmérése szerint a magyarországi egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) tavaly az uniós átlag alig több mint kétharmada, 67 százalék volt. Ez az EU tagállamok között a harmadik legrosszabb érték és csak Bulgária (59%) és Horvátország (66%) került a tavalyi adatok alapján Magyarország mögé. 

A felmérésből kiderült az is, hogy a szlovák életszínvonal 73 százaléka az EU-átlagnak, a románok pedig alaposan belehúztak. Öt éve még ez a szám 58 százalék volt, de 2019-ben már 79 százalékon állt. A magyar életszínvonal 2015-ben az átlag 63 százalékánál tartott, de négy év alatt ez csak 67 százalékra nőtt.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter szerint az adatok egyértelműen mutatják, hogy Magyarországon nem a bérek, hanem az árak emelkedtek kiemelkedően.

“Amíg máshol az életszínvonal emelkedett, nálunk kimagaslóan csak az árak, miközben a bérek alig vánszorognak. Nem véletlen, hogy miközben bérekben a románok már utolértek bennünket, életszínvonalban a szlovákokkal együtt le is hagytak”

– jegyezte meg a jobboldali néppárt politikusa, hozzátéve: egy országot nem lehet nemzeti konzultációval és közmunkával felemelni.

“Hazánknak olyan gazdaságpolitikára van szüksége, amely pénzt hagy az embereknél. Nálunk ezzel szemben kb. a fizetés felét elviszi az állam, a többi meg csak arra elég, hogy Európa szegényháza legyünk. Érdemi adócsökkentés és béremelés nélkül ez így is marad.”

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: