Otthon / Egyéb / Áder, Kövér és más nemzetszomorítók szakítják további részekre a magyarságot

Áder, Kövér és más nemzetszomorítók szakítják további részekre a magyarságot

Bizonyos Patrubány nevű villamossági szakértőtől – aki hajdanán egy bukaresti félvezetőket gyártó üzemben építette a román szocializmust – származik a mondás: ” magyar az akinek Trianon fáj”. Áder és Kövér többé-kevésbé teljesítette Patrubány magyarsági kritériumát, mert meghallgatva Trianon 100. évfordulója alkalmából felolvasott beszédeiket, a hallgatóságnak valószínűleg igazi fájdalmat okoztak. Kinek ezért, kinek azért.

A beszédek nagyon hasonlítottak egymásra – nyilván ugyanott készültek – és a dilettáns történelemszemléletnek, a történelmi ismeretek hiányának, és a sima politikai uszításnak olyan elegyét prezentálták, ami még a mai sintér média világában is párját ritkítja. Igazán ez nem meglepő, hiszen mit várhatnánk egy kevéssé művelt koca-pecás Orbán lakájtól és egy bárdolatlan házmestertől, aki a neki nem tetszőket nem csak a házból, de egyenesen a nemzetből akarja kiebrudalni. Nőket pedig be se engedne, csak szaporodás céljából.

Az igazi fájdalmat nem e két uborkafára kapaszkodott báb véleménye okozza, hanem az az indulat és szemlélet amelyeket ők és az üzletszerű uszítást jövedelemforrásnak tekintő csatlósaik (Demeter igazgató és mások) terjesztenek mérgezve a magyarság egységét és közérzetét!

Szabó Zoltán figyelmeztetett egykor, hogy ilyen indulatokkal

Legjobb úton vagyunk arra felé, hogy az egy magyarság helyébe két-három magyarság keletkezzék..

Most éppen a “állami terepjárós” Demeterhez hasonló kiemelt fizetésű párt-komisszárok döntik el, hogy ki a magyar író és hogy egyáltalán ki a magyar? A többieknek kifelé! Tehát, ha rajtuk múlik leszünk még kevesebben is, bár már így is több mint félmillió honfitársunk távozott külföldre keresni a szülőföldjén nem talált boldogulást és az elveszett szabadságot.

A másik üzenet, ami végigvonul a beszédeken, hogy a következő 100 évben se felejtsük el: vesztesek , megalázottak, sötét összeesküvések áldozatai vagyunk. Egy szétmarcangolt, szétszabdalt csonka ország örökre megbélyegzett tagjai, akik egyedül állnak a viharban (Muhi, Mohács, Majtényi-sík, Világos, stb..) és lesz még rosszabb is….Így lehet elszomorítani, bűntudatra nevelni és végső soron távozásra bírni a következő nemzedékeket.

Sokan és sokszor, komoly szakértők, elemezték Trianont és annak okait, mi vezetett az összeomláshoz, a kétségtelenül igazságtalan elemeket tartalmazó békeszerződéshez, azt, hogy mit is vesztettünk, mekkora magyar területet és lakosságot csatoltak el. Azt pedig talán nem kell bizonygatni, hogy az egész Trianon előtti ország nem volt homogén magyar terület. Természetesen a múltat nem lehet megváltoztatni, de lehet félremagyarázni és ócska politikai célú indulatok gerjesztésére használni.

Az osztrákokkal viszont talán érdemes egy összehasonlítás. Trianon, nekünk tragédia. Az osztrákok végül is úgy tekintenek rá, mint a modern osztrák nemzetállam születésére és kevés osztrák történelmi munka siránkozik Lemberg vagy Dubrovnik elvesztésén is. Biztos, hogy nem írnak ki pályázatot – mint Demeter igazgató -, hogy a Saint-Germain-i békéről daloljanak – pedig azzal kb 3 millió németül beszélő osztrák került Ausztria határain kívülre (Szlovénia, Bohémia, Dél-Tirol), ami arányaiban talán összevethető a határon túlra került magyarsággal, és azért Habsburg Ausztria mégis csak egy nagy birodalom volt.

Igazi bűn önös politikai érdekből tovább megosztani a magyarságot és az 1000 éve a keresztény Európát választó “Regnum Marianumot” valami holdkóros kipcsakok Ázsiájához közelíteni, puszta hataloméhségből és harácsolásból.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: