Otthon / Friss hírek / Lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere – nemet mondott a balatoni kikötők kijátszására

Lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere – nemet mondott a balatoni kikötők kijátszására

Nyolc hónappal megválasztása után, július elsejei hatállyal – a helyi viszályok miatt – lemondott tisztségéről Szomorú Szilárd, Balatonszemes kormánypárti polgármestere, aki döntéséről a település közösségi oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot kedden.

Közösségi oldalán úgy fogalmazott:

“nem arra vállalkoztam, ami ma Balatonszemesen folyik. Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, nekem nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni.”

Szomorú Szilárd, a Fidesz-KDNP színeiben a tavalyi önkormányzati választáson a voksok több mint 62 százalékát szerezte meg.

Egyébként a városvezető neve felmerült a Bahart privatizációja kapcsán is idén májusban, igaz, pozitív kicsengessél. A Magyar Narancs megszerezte a jegyzőkönyvet, ami szerint csak a magyar állam képviselője mondott online igent a Bahart átalakítására, a települések képviseletében 10 polgármester „üzente” írásban, hogy nem, heten tartózkodtak, négy településvezető pedig nem vett részt a szavazáson. A 10 nemmel szavazó polgármester közül 9 független, a tizedik Szomorú Szilárd volt.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: