Otthon / Friss hírek / “Az állapotok elvadultak” – igent mondott az iskolaőrségre a Parlament

“Az állapotok elvadultak” – igent mondott az iskolaőrségre a Parlament

Az elmúlt 10 év kormányzati teljesítményének egyik legszomorúbb bizonyítványa, hogy a magyar közoktatás intézményeiben iskolaőrséget, azaz fizikai erőszakot kell bevetni a diákok és a pedagógusok védelme érdekében. 

Az pedig külön jelzi a probléma súlyát, hogy azt még Orbán Viktor miniszterelnök sem tagadta le, és elismerte az Országgyűlés előtt, “az állapotok elvadultak”, a mélyszegénységben élők helyzetével, és a romaintegrációval nem tudott mit kezdeni a kormánya az elmúlt évtizedben.

A Parlament ennek megfelelően pénteken 155 igen, 17 nem, és 21 tartózkodás mellett elfogadta az iskolaőrség bevezetését.

Valós igény

Amúgy a kormánypárti Magyar Nemzet arról írt, hogy az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ közölte, a tankerületi központok köznevelési intézményeinél jelenleg 288 feladatellátási helyen tartanak igényt az iskolaőrre. A szakképző intézményekért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium pedig arról tájékoztatott: náluk 204 iskola élne a lehetőséggel, 168 pedig nem kér az őrségből. Hozzátették, az igényfelmérés szerint Budapesten lesz szükség a legtöbb rendfenntartóra a szakképzésben.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: