Otthon / Friss hírek / Keresztesy Gergő: a jelenlegi magyar törvények nem az áldozatokat, hanem a pedofilokat védik

Keresztesy Gergő: a jelenlegi magyar törvények nem az áldozatokat, hanem a pedofilokat védik

Nagy port kavart az egykori perui nagykövet, Kaleta Gábor ügye. Mint ismert, a férfit a legnagyobb titokban hozta haza a magyar kormány, miután kiderült, hogy több mint 19 ezer kiskorú képét őrzi saját számítógépén. A volt perui nagykövet egy évet kapott felfüggesztve és 540 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie. Ügyvédje azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos ember és óriási lelkiismeret-furdalása van.

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, Keresztesy Gergő szerint nagyon rossz üzenete van annak, ha egy “szexuális bűnöző” ilyen könnyedén megúszhatja. Az ifjúsági politikus lapunknak elmondta, hogy a Jobbik IT jelenleg is egy javaslaton dolgozik, hogy ilyen esetekben jóval súlyosabb büntetéseket lehessen kiszabni.

– Miközben Németországot óriási pedofilbotrány rázta meg, addig idehaza az egykori perui nagykövet csupán egy évet kapott azt is felfüggesztve, mert kiskorúak fényképeit találták meg a számítógépen.

Úgy vélem, hogy egy ország nem találja a szavakat, elképesztő, hogy ennél sokkal enyhébb bűncselekmények miatt is jóval szigorúbb ítéleteket hoznak.

 Valami ebben az országban és annak joggyakorlatában nagyon nincs rendben.

– Ez milyen üzenetet hordozhat magában a jövőre nézve?

Akad olyan, aki azt gondolja, hogy ezeket a szexuális ragadozókat el tudja rettenteni egy ilyen ítélet? Lényegében következmények nélkül meg lehet tenni. Még adott esetben, Németországban komoly harcot hirdettek a pedofil bűnözőkkel szemben, addig Magyarországon szabadon szaladgálhatnak.

– A jelenlegi jogszabályok szerint csupán három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztést lehet kiszabni. Miután az ügyészi indítvány az volt, hogy Kaleta Gábor beismerés esetén 1 évet kapjon három évre felfüggesztve, ennél súlyosabb büntetést pedig a bíróság nem szabhatott volna ki akkor sem, ha ezt indokoltnak látja. Mit lehetne tenni ilyen ügyek esetén?

Az egészen biztos, hogy számos kérdésben újratervezés, s újragondolás szükséges.

Jelenleg nincs érdemi védelem a családon belüli erőszak ellen (lásd. Orosz Bernadett esete, akinek utolsó elkeseredettségében csak a nem kevésbé kockázatos nyilvánosság maradt, a hatóságoktól mindaddig érdemi segítségre nem számíthatott.)

Én nem gondolnám, hogy aki csak azzal is támogatja a szexuális bűnözőket, hogy testileg-lelkileg kihasznált, megnyomorított gyermekekkel történő bűncselekményre élvezkedik, szabadlábon lenne a helye. Nem csak ma, hanem egész életében. 

Jelenleg a jog helyett, csak a társadalom tud büntetni, aki szerencsére azonnal kiveti maga közül a társadalom ezen tagjait, ám ez még nem nyújt védelmet a potenciális áldozatoknak.

Ugyanakkor említhetnénk az állatkínzások eseteit is, ahol a bírói ítéleteknek semmilyen elrettentő ereje nincs. Lényegében ezt a tevékenységet is szinte nyugodt szívvel végezhetik az erre hajlamos “emberek”. itt pedig meg kell említenünk azt a valódi tényt, hogy az állatkínzások elkövetői közül magas számban kerülnek ki azok, akik a nőket, gyermekeket és más védteleneket abuzálnak.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata jelenleg is folyamatosan dolgozik azon milyen javaslatot fogalmazhatnánk meg a fenti kérdésekben, úgy ahogy tettük azt a fiatalok biztonságos szórakozásának érdekében.

Mindezen felül pedig személyesen is hallatjuk majd a hangunkat.

Kaleta Gábor és Szijjártó Péter külügyminiszter.

– Az utóbbi időben egyre több „pedofil esettel” találkozunk a médiában. Valóban növekedett az ilyen típusú bűncselekmények száma? Mit lehetne tenni a kiskorúak védelme érdekében?

Nem tudom statisztikával alátámasztani, hogy több ilyen eset lenne, de az biztos, hogy a közösségi média és az internet nyújtotta tér alkalmas arra, hogy egy-egy ilyen ügy napvilágot lásson sokkal szélesebb körben, és részletesebb információkkal. Azt látom, hogy hazánk pont a negatív szélsőség a pedofília kezelésében.

Egyes országokban az ilyen embereket nyilvánosan akasztják, nálunk pedig szabadon engedik.

Rossz érzés a leggyengébb láncszemnek lenni ebben a kérdésben.

– Mi a véleménye arról, hogy Kaleta Gábort teljes titokban hozták haza, ráadásul a róla szóló ügy részleteit 10 évre titkosították?

Ilyenkor mindig egy régi mondás jut eszembe:

„Bűnösök közt cinkos, aki néma.”

Aki az ítéletet hozta, aki ehhez asszisztált, aki ezt titkosította, az burkoltan bújtatja és sajnos mondjuk ki, támogatja Kaleta Gábor gyomorforgató tettét.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Már évtizedekkel ezelőtt szerepelt a szexuális bűnelkövetők amerikai listáján a balassagyarmati háziorvos

A 74 éves férfi számítógépein idehaza gyermekpornográf felvételeket találtak. A balassagyarmati háziorvost egy hete vitték …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: